Společný den v Dolních Životicích

11.05.2010 - Úzká spolupráce se rozvíjí mezi sociálně terapeutickou dílnou Radost a organizací Zámek Dolní Životice, a to ku prospěchu všech klientů...
Klienti sociálně terapeutické dílny Radost si zacestovali v čase a vrátili se do sedmdesátých let minulého století. Už od ledna totiž dvaadvacet klientů pečlivě nacvičovalo taneční vystoupení na nejznámější písničky ABBY. Scházeli se dvakrát týdně pod vedením Mirky Slavíčkové a moc se snažili.
 
Vedle toho si také sami připravovali kostýmy, nabatikovali si trička a z krepového papíru vyrobili střapce, které byly při tanci nutnou proprietou. Počátkem května pak na Zámku v Dolních Životicích záhájili předprázdninové turné, během kterého se 3. června zúčastní také Dne sociálních služeb v Hlučíně a 30. června Sluníčkového dne Charity Opava v Jaktaři. Volba Zámku v Dolních Životicích nepadla náhodně. Radost už od března intenzivně spolupracuje s organizací „Zámek Dolní Životice“, která je pobytovým zařízením pro muže se zdravotním postižením. Několik klientů Zámku rozšířilo řady Radosti, velmi rychle se aklimatizovali a jsou nadšení jak z nových kamarádů, tak z množství činností, které jim naše terapeutická dílna nabízí.
 
„Na akci jsme se dohodli se sociální pracovnicí z Dolních Životic a společný den nakonec neměl chybu,“ uvedla vedoucí Radosti Lucie Bedrichová. „I přes nějakou tu trému, která se objevila, všechno dopadlo dobře a vystoupení bylo přijato velmi nadšeně.“
 
Velkým zážitkem pak byla prohlídka prostor zámku, jednotlivých oddělení, bytů chráněného bydlení i dílny, která se tam nachází. Všichni si tak mohli prohlédnout, jak bydlí jejich noví kamarádi, kteří je rádi provedli a vše ukázali.

Děkujeme partnerům