Společně cestou necestou

09.05.2008 - Společně cestou necestou aneb Společná akce Charity Opava a Fokusu Opava. Terapeuti a sociální pracovník připravili pro patnáct duševně nemocných lidí poznávací výlet do Hradce nad Moravicí.

Šest klientů Chráněného a podporovaného bydlení Charity Opava a devět klientů Fokusu vyrazilo 2. května vlakem do Hradce nad Moravicí, aby navštívili Červený a Bílý zámek, prošli se po zámeckém parku a Mariánských loukách a závěrem se občerstvili opékáním špekáčků na místě zvaném U Včelína.

„Výlet je pro klienty určitě přínosem nejen pro posílení fyzické kondice, ale i ve vzdělávání v oblasti historie severní Moravy a Slezska, architektury, poznávání flóry a fauny, orientace v terénu nebo nácviku sociálních dovedností,“ vyjmenovává přednosti výletu Jaromír Měch, sociální asistent chráněného bydlení.

Občanské sdružení FOKUS - Opava je dobrovolným a nepolitickým sdružením, které sdružuje širokou laickou i odbornou veřejnost v oblasti péče o duševně nemocné a ve své činnosti vychází zejména z potřeb a zájmů duševně nemocných v ČR.

„Akce se povedla, počasí bylo vynikající a klienti přímo zářili spokojeností. Další společnou akci s Fokusem plánujeme na červen, a to výlet do Jakartovic na břidlicová jezírka,“ prozradil Jaromír Měch.