Spokojenost s vozidlem, na něž přispěl Nadační fond J&T

12.07.2012 - Díky příspěvku Nadačního fondu J&T mají v Chráněné dílně a v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách velké auto

Už měsíc slouží Chráněné dílně Vlaštovičky a Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené automobil VW Caddy, na který částkou 100 tisíc korun přispěl Nadační fond J&T. Jak uvedla Marie Bennková, vedoucí Chráněné dílny Vlaštovičky, která zaměstnává lidi se zdravotním postižením, vozidlo tohoto typu dosud citelně chybělo. Modrý Volkswagen bude využívat jak dílna, a to především pro výjezdy na tržní akce, tak Dům sv. Cyrila a Metoděje na převoz klientů.
 
„Auto je sedmimístné a na střechu se dá ještě nasadit střešní box. V případě potřeby lze odstranit přebytečná sedadla a získat další úložný prostor. Vyhovuje nám, že má boční posuvné dveře a zadní dveře se otevírají nahoru. To je výhodné, protože když například vykládáme či nakládáme zboží za deště, člověk vlastně stojí pod střechou. Také je dostatečně dlouhé, takže se nám do něj vejde i prodejní stůl, navíc je živé a pohodlné. Jsme na výsost spokojeni,“ vypočítává výhody nového vozu Marie Bennková. Když jezdily dílny s felícií a zboží se vozilo v přívěsném vozíku, často se stalo, že se část výrobků rozbila. To dnes nehrozí. Výhody auta si pochvalují také pracovnice Domu sv. Cyrila a Metoděje, protože převoz více klientů byl dříve velmi problematický.
 
Jak prozradila Marie Bennková, Volkswagenu se ještě dostane slavnostního žehnání, které se uskuteční v průběhu oslav výroční otevření Domu sv. Cyrila a Metoděje, a to v pátek 28. září. Autu by měli požehnat dva kněží – otec Josef Motyka a otec Petr Kříbek.
 
Fond J&T poskytuje příspěvky fyzickým a právnickým osobám a neziskovým organizacím, pokud jejich projekty souvisí s posláním a cíli fondu. Hlavním posláním je pomoc dětem v náhradní rodinné péči, sociálně slabým rodinám s dětmi a lidem nemocným a handicapovaným.
 
Děkujeme za tuto mimořádnou pomoc!

Děkujeme partnerům