Spisovatelka Jana Richterová četla klientům Vlaštoviček ze své knihy

23.10.2018 - Příjemné dopoledne v přítomnosti opavské spisovatelky Jany Richterové strávili klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Jana Richterová jim četla ukázky z prvního dílu své pentalogie Zahrada, který vyšel v roce 2015 pod názvem Sféra. A obyvatelé Vlaštoviček jistě ocení, že se Sféra letos dočkala také vydání jako audiokniha, kterou načetl herec činohry Národního divadla Moravskoslezského Miroslav Rataj.

Jana Richterová, která v těchto dnech přináší na trh už závěrečný pátý díl své ságy pod názvem Zahrada - Hostina, klientům Vlaštoviček kromě předčítání ukázek z několika kapitol knihy také vyprávěla o jednotlivých hrdinech rozsáhlého příběhu a místech, které ji motivovaly k psaní. Na závěr došlo i na otázky a předání prvního dílu knihy Zahrada - Sféra jako dárku.

Zahrada - Sféra je knihou, v níž Jana Richterová s humorným nadhledem vypráví příběh mladých současníků na pomezí fantasy a magického realismu. Všední současnost se proplétá se světem snů a legend, duchovní hodnoty s banálními okamžiky všedních dnů.

Jana Richterová má k Charitě Opava blízko – její maminka Olga Rampáčková patří mezi první zakladatelky této organizace, která v příštím roce oslaví již třicet let existence.

Děkujeme partnerům