Snajper BK Opava Luděk Jurečka vystřílel prvenství a 20 tisíc pro Charitu Opava (+ repo TV POLAR a TV NOE)

15.05.2020 - První místo v individuální části soutěže „Kooperativa Národní basketbalová liga Shoot Out“ vystřílel v sobotu 9. května hráč Basketbalového klubu Opava Luděk Jurečka. A skvělou trefu měl nejen při hodu na koš - zároveň nejblíže tipnul svůj bodový výkon a získal tak jako další cenu dvacet tisíc korun, které mohl předat charitativní organizaci podle vlastního výběru. Ve čtvrtek 14. května slavnostně tuto částku věnoval za účasti kapitána Jakuba Šiřiny, trenéra Petra Czudka a předsedy představenstva Miroslava Mařádka manažerce Charity Opava Pavle Králové.

Soutěž „Kooperativa NBL Shoot Out“ vznikla jako náhrada za zrušenou ligu. „Ani liga basketbalistů nechtěla nechat své fanoušky v soutěžní prázdnotě příliš dlouho ,a proto je tu i v čase řádící pandemie první jarní vlaštovka trhající koronavirový krunýř,“ vysvětlovali na svých stránkách pořadatelé.

Shoot out byla čistě střelecká soutěž. V šesti základních kolech se utkala vždy osmička hráčů, pokaždé po jednom z osmi nominovaných klubů. Vše vyvrcholilo v sobotu 9. května v ostravské hale individuálním i týmovým finálovým kolem. V něm nakonec k velké radosti opavských fanoušků v individuální soutěži zvítězil snajpr BK Opava Luděk Jurečka, který postupně trefil 21, 20 a 20 trojek. A nejen to. Součástí soutěže bylo také tipování na vlastní výkon, přičemž nejlepší tip byl odměněn částkou dvacet tisíc korun, které mohl vítěz věnovat na jakýkoliv charitativní projekt. A Luděk Jurečka spolu s BK Opava se rozhodli pro Charitu Opava, se kterou již řadu let spolupracují a kterou podporují. Darovaná částka pomůže mobilnímu hospici Pokojný přístav.

Více informací o strhujícím výkonu Luďka Jurečky najdete zde:

http://www.bkopava.cz/aktuality/larry-jurecka-nejlepsim-snajprem-knbl/

Vedle Charity Opava se ovšem mohl z dalších úspěchů opavských střelců spolu se svými rodiči radovat i devítiletý Matyáš Tazbírek, trpící od narození dětskou mozkovou obrnou. V předchozích kolech totiž v tipovací soutěži uspěli rovněž Honza Švandrlík a spolu s Luďkem Jurečkou i kapitán Jakub Šiřina. Za nejpřesnější tip na vlastní výkony dohromady získali dalších třicet korun, které Matyáškovi a jeho rodičům také předali ve čtvrtek 14. května.

Na reportáž TV POLAR se může podívat tady:

A zde je reportáž TV NOE:

Děkujeme!

Děkujeme partnerům