Sluníčkové sluníčkové odpoledne

04.07.2008 - Již desáté Sluníčkové odpoledne jste mohli prožít poslední červnový pátek v Charitě Opava v Jaktaři. Jako obvykle bylo připraveno pro děti mnoho her, které se letos nesly v duchu desetiboje. A aby nikdo nepřišel zkrátka bylo pro všechny připraveno překvapení.
Již desáté Sluníčkové odpoledne jste mohli prožít poslední červnový pátek v Charitě Opava v Jaktaři. Jako obvykle bylo připraveno pro děti mnoho her, které se letos nesly v duchu desetiboje. A aby nikdo nepřišel zkrátka bylo pro všechny připraveno překvapení.

„Překvapení bylo dokonalé, ani ředitel organizace nevěděl co to bude,“ komentuje ukázku cvičného zásahu Hasičského záchraného sboru Hana Matějíčková a pokračuje: „Na auto vrakovišti jsme domluvili jeden starý vůz, do které jsme posadili kolegu i přes jeho protesty. Pak jsme čekali jak se s problémem fingované havárie profesionální hasiči vypořádají.“ Vypořádali se s tím naprosto skvělé. Za houkání sirény přijeli do dvora, z auta vyskákalo pět mužů v plné výstroji a pustili se do práce. Nejdříve za uvízlým řidičem zadním oknem vlezl hasič záchranář, aby navázal kontakt s řidičem a poskytl mu první pomoc. Ostatní mezitím pneumatickými kleštěmi nenávratně otevřeli jedny i druhé dveře a ještě z kapotovaného vozu udělali kabrio. Řidiče vyprostili, naložili na nosítka a poodnesli pár metrů. Ačkoli se jednalo o profesionální zásah, každý byl rád, že to nebylo „doopravdy“.

Vyhodnocení desetiboje bylo dramatické a plné očekávání. Zaměstnankyně charity vylosovala pět vyplněných kartiček a moderátorka odpoledne vyhlásila šťastné vítěze desetiboje, kteří byli odměněni keramickými medailemi a dárky.

Na Sluníčkovém odpoledni bylo letos opět příjemně. A o tom, že se lidé dobře bavili všechny přesvědčilo několik zaměstnanců Charity Opava, kteří se zdrželi, i když sluníčko dávno zašlo za obzor.

A komu to letos nevyšlo, nezoufejte, rok uteče jako voda a Sluníčkové odpoledne tady bude opět co nevidět.

Děkujeme všem zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří se sami a rádi zapojili do přípravy a přispěli svým dílem ke zdárnému průběhu Sluníčkového odpoledne.

Děkujeme sponzorům Sluníčkového odpoledne:
Bohemia flex
Nikol nápoje,a.s.
Azpek pekárna Bolatice
Kodex, a.s.
Slezská pekárna J.L.N.
Tylšar a syn
Cukrárna Kamahaj

Děkujeme partnerům