Sluníčkové odpoledne letos ukáže, kde všude Charita Opava pomáhá

12.06.2023 - Sluníčkové odpoledne, tradiční veselici na oslavu začátku léta a blížících se prázdnin, chystá na pátek 16. června Charita Opava. Proběhne opět v areálu ředitelství Charity Opava a sociálně terapeutické dílny Radost na ulici Přemyslovců 26 a tematicky se bude věnovat tomu, kde všude a jak pomáhají jednotlivá charitní střediska. Malí i velcí návštěvníci se mohou tak jako vždy těšit na řadu atraktivních soutěží o ceny, bohatý doprovodný program i výborné občerstvení.

„Jak pomáháme“, takový je název letošního Sluníčkového odpoledne, které Charita Opava pořádá pravidelně v červnu nejen jako odměnu pro tříkrálové koledníky, ale zve na ni své pracovníky, klienty i širokou opavskou veřejnost. Hlavní soutěž pro děti bude letos spočívat v tom, že budou muset na stanovištích reprezentovaných jednotlivými středisky Charity Opava splnit speciální úkoly. Čeká je například jízda na vozíku, kterou zabezpečí denní stacionář Mraveneček, trénink paměti, který je součástí činností Denního stacionáře pro seniory či třídění odpadu, které provádí Chráněné dílny Charity Opava. Po splnění těchto a řady dalších úkolů nemine úspěšné hráče odměna.

Připravena bude také celá řada atrakcí, například zvuková střelba, skákací hrad či malování na obličej, o vystoupení se postarají děti mateřské školy Sluníčko a mažoretky Banimo. Samozřejmostí je nabídka výborného jídla i pití včetně lahodné kávy, kterou budou nabízet klienti Radosti ve své pojízdné Kavárně pro Radost.

Sluníčkové odpoledne pořádá Charita Opava pravidelně již pětadvacet let, výjimkou byly roky 2020 a 2021, kdy nebylo možno se scházet z důvodu hrozící pandemie covidu-19. „Zveme všechny příznivce Charity Opava, bývalé zaměstnance či koledníky, děti i jejich rodiče nebo prarodiče, příbuzné, známé, zkrátka celou širokou veřejnost, přijďte se k nám pobavit,“ vzkazují organizátoři. Všechny atrakce pro děti budou tak jako je již na Sluníčkovém dni zvykem zdarma. Brány ředitelství se pro návštěvníky otevřou ve14.30 hodin.

Soubory ke stažení

Sluníčkový den 2023.pdf Sluníčkový den 2023.pdf 466 kB

Děkujeme partnerům