Sluníčkové odpoledne letos musíme oželet

14.06.2021 - Sluníčkové odpoledne, tradiční předprázdninové setkání koledníků Tříkrálové sbírky a příznivců Charity Opava, budeme muset letos opět oželet. Charita Opava ale chystá na září na hřišti v Kylešovicích společně s Okresním fotbalovým svazem Opava akci Sportovní den (nejen) pro klienty, kam již nyní zve nejen tříkrálové koledníky, ale všechny své přátele a příznivce.

Důvody, kvůli kterým Sluníčkové odpoledne nemůže proběhnout, jsou letos hned dva. „Nejprve si nejsme jisti, zda bychom byli schopni dodržet veškerá hygienická opatření, protože tohoto tradičního setkání lidí všech generací s dvacetiletou tradicí se účastní velké množství lidí,“ vysvětluje asistentka ředitele Charity Opava Svatava Bláhová. „Ale i kdybychom si na to troufli, letos připomíná areál ředitelství Charity Opava, kde Sluníčkové odpoledne pořádáme, jedno velké staveniště,“ dodává. V plném proudu je totiž rozsáhlá rekonstrukce a dostavba sociálně terapeutické dílny Radost. Ta by měl být hotova koncem prázdnin a areál ředitelství změní k nepoznání.

Sportovní den (nejen) pro klienty naplánovaný na září snad bude dostatečnou náhradou. Také tato akce Charity Opava, na níž si mohou již několik let malí i velcí účastníci vyzkoušet soutěže ve velmi netradičních disciplínách jako například zvukové střelbě či jízdě na dvojkole, si již našla své příznivce. „Věříme, že všem zájemcům nabídneme v plném rozsahu stejné zážitky, na jaké jsou zvyklí i při Sluníčkovém odpoledni,“ uzavírá Svatava Bláhová.

Děkujeme partnerům