Sluníčkové odpoledne bylo aprílové

24.06.2014 - Dešťové odpoledne. Tak loni navrhovali někteří pořadatelé přejmenovat předprázdninovou veselici, kterou vždy koncem června pořádá Charita Opava pro děti i dospělé pod názvem Sluníčkové odpoledne. Stalo se totiž tradicí, že setkání zaměstnanců, klientů i příznivců opavské Charity na dvoře jaktařského ředitelství vždy pořádně promáčel déšť. Po letošním Sluníčkovém odpoledni, které proběhlo v pátek 20. července, možná zazní návrh nový: Aprílové odpoledne.

Dešťové odpoledne. Tak loni navrhovali někteří pořadatelé přejmenovat předprázdninovou veselici, kterou vždy koncem června pořádá Charita Opava pro děti i dospělé pod názvem Sluníčkové odpoledne. Stalo se totiž tradicí, že setkání zaměstnanců, klientů i příznivců opavské Charity na dvoře jaktařského ředitelství vždy pořádně promáčel déšť. Po letošním Sluníčkovém odpoledni, které proběhlo v pátek 20. července, možná zazní návrh nový: Aprílové odpoledne.

Zatímco předpověď zlověstně hlásila na celý den vytrvalý déšť, v Jaktaři bylo v pátek 20. června celé dopoledne hezky. Poprchávat začlo téměř na minutu přesně ve 14 hodin, tedy ve chvíli, kdy Sluníčkové odpoledne začínalo. A počasí bylo od té chvíle skutečně ukázkově aprílové: za malou chvíli zase vyšlo sluníčko, pak začalo opět pršet - a tak stále dokola minimálně desetkrát po celou dobu trvání akce.

Nutno ale dodat, že vrtkavé počasí Sluníčkové odpoledne vůbec nepokazilo. Malí i velcí návštěvníci, kterých se sešlo opravdu mnoho, se bavili u zajímavého programu, soutěžili o ceny, projížděli se na poníkovi, kupovali výrobky chráněných dílen a hojně navštěvovali stánky s občerstvením. Všem organizátorům, účinkujícím i sponzorům patří velký dík. A už teď zveme na další předprázdninové setkání, které proběhne v červnu 2015 nepřízni počasí navzdory opět pod názvem Sluníčkové odpoledne.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům