Sluníčkové odpoledne 2003

13.06.2003 - Pátek 13. června 2003 byl teplý slunečný den s několika dešťovými přeháňkami. Bylo možné jej prožít mnoha způsoby. Pro nás, zaměstnance Charity Opava, představoval vzácnou příležitost setkat se s přáteli, se zajímavými lidmi, i s dlouholetými příznivci.
Pátek 13. června 2003 byl teplý slunečný den s několika dešťovými přeháňkami. Bylo možné jej prožít mnoha způsoby. Pro nás, zaměstnance Charity Opava, představoval vzácnou příležitost setkat se s přáteli, se zajímavými lidmi, i s dlouholetými příznivci.

Střediska, která pracují přímo v areálu Domu sv. Josefa v Opavě-Jaktaři, kde se akce konala, měla možnost pozvat návštěvníky přímo do svých prostor, ostatní střediska, která pracují na jiných místech opavského regionu připravila přehled o své práci na informační panely. Panely obsahovaly fotografie, zachycující klienty i zaměstnance středisek, informovaly o způsobu práce a skrývaly písmenka do tajenky. Podle množství odevzdaných lístků se podařilo vyřešit tajenku návštěvníkům, kteří Charitu dobře znají, ale i těm, kteří areál Domu sv. Josefa navštívili poprvé. Všem, kterým se podařilo získat tajenku, se naskytla šance vyhrát jeden ze tří krásných dárků, které do losování věnovali zaměstnanci Chráněných dílen sv. Josefa pro lidi s tělesným postižením. Ke splnění úkolu bylo potřeba mít dostatek času, Charita je totiž natolik velká a pomáhá tolika potřebným... A mnoha rodičům s menšími dětmi tento čas scházel, a to především proto, že pro děti bylo připraveno dvacet úkolů a zajímavých disciplín, kterých se měli možnost zúčastnit. Velký úspěch u dětí měl oslík, kterého k nám na zahradu přivezla paní Prusková a kuličkový bazének, sloužící obvykle handicapovaným dětem ve stacionáři Mraveneček.

O dobrou zábavu především pro nás dospělé se postarala kapela Karavana. Patří jí velký dík za krásné písničky, které nám zahrála k poslechu. Tomáš Koliandr v repríze zahrál pohádku o Květušce a jeho výkon byl opět profesionální.

V roce 2003 přišlo na Sluníčkové odpoledne okolo čtyř set návštěvníků. Výtěžek akce 9. 345 Kč byl věnován na snížení finančních nákladů na cestu na světovou Abilympiádu. Chystala se na ni paní Iveta Dunková, která žije se svým manželem v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách a pracuje v Chráněných dílnách Charity Opava. Na 10. ročníku české Abilympiády se stala absolutní vítězkou v keramické tvorbě a nominovala se na 6. ročník světové Abilympiády do Indie, kde na podzim roku 2003 úspěšně reprezentovala nás i sama sebe...

Celá akce by se neobešla bez pomoci sponzorů:
Pomáhali nám sodovkárna BEST, spol. s r.o., pivovar Zlatovar a.s., SLEZSKÁ PEKÁRNA J.L.N. s.r.o., řeznictví LATOŇ - WIEDER, NOWACO MRAZÍRNY a.s., maso uzeniny MILAN ZÁVODNÝ, velkoobchod kancelářských potřeb KASPA, GRAFIS OPAVA a OKA Office s.r.o.

Děkujeme partnerům