Slunečné počasí přispělo k vydařenému Sportovnímu dni (nejen) pro klienty, vybralo se přes 120 tisíc korun

19.09.2020 - I když mohl proběhnout jen v omezeném rozsahu, přesto se v sobotu 19. září Sportovní den (nejen) pro klienty, který již potřetí uspořádala Charita Opava a Okresní fotbalový svaz Opava, nadmíru vydařil. Přispělo k tomu nejen krásné slunečné počasí, ale i skutečnost, že se na akci díky příspěvkům sponzorských firem i jednotlivců vybralo přes 120 tisíc korun. Peníze pomůžou mobilnímu hospici Pokojný přístav.

Sportovní dopoledne zahájil v 9 hodin René Černohorský. Přivítal nejen ředitele Charity Opava Jana Hanuše, ale další hosty - senátora Herberta Paveru, který nad akcí přebral záštitu, opavského primátora Tomáše Navrátila a jeho náměstka Michala Jedličku, šéfa okresního fotbalové svazu Miroslava Zálohu a Zdeňka Grómana a Jaroslava Cimingu za mnohé sponzory, jejichž výčet najdete na plakátu ve fotogralerii.

Vinou zostřených hygienických opatření letos pořadatelé upustili od tradičního fotbalového turnaje sponzorských mužstev. Zachována ale zůstala ta část programu, které je určena široké veřejnosti. A tak si klienti Charity Opava a dalších organizací mohli společně s lidmi bez handicapu změřit své síly ve velmi netradičních disciplínách, jako slalom na invalidním vozíku, hra šupec, zvuková střelba, jízda na dvoukole, skládání puzzle pro nevidomé, překážkové dráze či speciální ruské kuželky. Po zvládnutí všech disciplín čekal na každého diplom i sváteční medaile. K dobré náladě zazpívala nevidomá obyvatelka Domu sv. Cyrila a Metoděje Iveta Dunková a kdo chtěl, mohl si nechat zdarma namasírovat šíji profesionálními maséry Wellness centra Charity Opava.

Přestože letos sponzorské firmy do turnaje neposlaly své fotbalové týmy, své příspěvky Pokojnému přístavu poslat neopomněly, díky čemuž mohl Jan Hanuš přebrat symbolický šek na 117 tisíc korun. A jelikož se v kasičce na dobrovolné příspěvky sešlo určitě více než čtyři tisíce korun, přesáhla celková vybraná částka pro Pokojný přístav 120 tisíc korun.

Děkujeme a zase za rok!

Soubory ke stažení

Sponzoři Sportovního dne (nejen) pro klienty - rok 2020.pdf Sponzoři Sportovního dne (nejen) pro klienty - rok 2020.pdf 466 kB

Děkujeme partnerům