Slavnostně jsme zakončili Tříkrálovku a vylosovali výherce chytrých mobilů, bylo to drama!

25.01.2018 - Do posledního místa zaplněné kino Mír, jehož sedačky obsadili samí Tříkráloví koledníci, zažívalo ve čtvrtek 25. ledna velké drama – a to hned dvojité. Kdo vyhraje zajímavé ceny, především pak šest chytrých mobilů HUAWEI P9 LITE 2017? A podaří se nakonec zprovoznit stávkující promítací zařízení, nebo se všichni budou muset rozejít, aniž by se podívali na slíbený film Mimi šéf?

V kině Mír, které bylo tak plné, že se někteří koledníci museli spokojit s místem na schodech, totiž stávkovala technika – nejen, že se nepodařilo promítnout fotografie, které dorazily do soutěže o nejlepší Tříkrálové foto nebo selfie, ale zatímco na podiu probíhalo drama losování o ceny, v zákulisí zuřilo drama druhé - podaří se nakonec promítnout film Mimi šéf jako poděkování všem koledníkům?

Na rozdíl od předchozích ročníků nemohl z pracovních důvodů moderovat slavnostní ukončení Tříkrálovky ředitel Charity Opava Jan Hanuš, který to ale vyřešil elegantně: rolí konferenciéra pověřil dceru Marušku Hanušovou. Ta nejprve předala slovo zástupci svého táty Tomáši Schaffartzikovi, který všem poděkoval za jejich práci i nasazení, ale především předal se slovy díků kytici vrchnímu koledníkovi, koordinátorce Tříkrálové sbírky Marušce Gilíkové, na jejíchž bedrech ležela po celou dobu náročná a vysilující organizace celé Tříkrálovky. Potlesk byl skutečné ohromný, vždyť v sále neseděl nikdo, kdo by Marušku neznal a během sbírky se s ní nesetkal nebo s ní nemluvil.

Pak už ale Maruška Hanušová pozvala na pódium Tři krále, aby se zhostili úkolu, na který netrpělivě čekalo celé publikum – losování o ceny. Ještě před tím, něž Kašpar, Baltazar a Melichar přistoupili k osudí, ale vyhlásila výsledky soutěže o nejlepší Tříkrálové selfie. Odměny oceněným, kteří byli všichni v publiku, předala Tereza Piskořová, redaktorka spolupořadatele soutěže týdeníku REGION OPAVSKO.

Pak už ale atmosféra v sále houstla. Tři králové postupně přicházeli k osudí, aby poslepu vytáhli slosovací lístky šesti šťastlivců, kteří si domů odnesou poukázky do akvaparku nebo vysněný chytrý mobil HUAWEI P9 LITE 2017. A kdo to nakonec byl?

Soutěž o nejlepší Tříkrálové selfie: Třetí místo a poukázky na knihy podle vlastního výběru v hodnotě 200 korun získala Lucie Štebrová z Velkých Hoštic. Druhé místo a poukázky v hodnotě 300 korun patří Editě Kubalové z Opavy. První místo a poukázky v hodnotě 400 korun vyhrál Václav Hanke z Holasovic.

Losování o vstup do akvaparku: Eliáš Gronbowicz - Neplachovice, Kryštof Bernard – Raduň, Renáta Lexová – Suché Lazce.

Losování o šest chytrých mobilů HUAWEI P9 LITE 2017: Jana Pavelková – Hertice, Lucie Kožaná – Hradec nad Moravicí, Prokop Věncek – Opava, František Šťastný – Opava, Kristýna Vlková – Jaktař, Václav Macák – Hradec nad Moravicí.

Zatímco ale na pódiu a v publiku probíhalo drama losování, nahoře v promítací kabině se bojovalo o to, aby se nakonec všichni koledníci ze zaplněného kina Mír nemuseli rozejít bez pohádky. Technika si totiž postavila hlavu a i dvacet minut po skončení losování stále nebylo jasné, zda se promítací zařízení umoudří. Nakonec se ale o půl páté rozezněl sálem bouřlivý potlesk, který snad přehlušil i obrovskou ránu kamene, který v tu chvíli spadl ze srdce provozovatele kina Mír Martina Žižlavského – na plátně se objevily titulky a vše bylo zachráněno.

Tříkrálová sbírka 2018 byla rekordní, vybrali jsme díky každému z koledníků a organizátorů hodně přes dva miliony korun. Vyhráli jsme tak všichni, nejen ti, kteří si domů odnášejí nové mobily nebo poukázky do akvaparku. Charita Opava všem děkuje – a těšíme se, až se zase společně budeme potkávat na dalším ročníku Tříkrálové sbírky 2019!

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek
klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek