Skvělý úspěch sbírky paní Hely na elektrický vozík. Velké poděkování všem!

14.10.2019 - Návštěvníky zimní edice festivalu Hradecký slunovrat čeká v sobotu 9. listopadu ve Velké dvoraně zámku v Hradci nad Moravicí vedle ohlášených vystupujících jedno překvapení navíc. Vedle legendárního muzikanta Jana Spáleného a skupin Houpací koně, Helemese a Stinka a kapela se zde se svými verši představí také básnířka Helena Jombíková. Přijet bude moci díky tomu, že se jí publikum Hradeckého slunovratu spolu s příznivci Charity Opava ve velmi úspěšné crowdfundingové sbírce složili na elektrický invalidní vozík.

Paní Hela trpí progresivní chorobou, která ji stále častěji upoutává na invalidní vozík. Se svou nemocí bojuje velmi statečně a píše o tom básně, které před časem vyšly v knížečce „No tak mám diagnózu“. Finanční sbírka s mottem „Umožněme paní Hele přijet na Hradecký slunovrat“ odstartovala 2. září v 18 hodin. Charita Opava a tým festivalu Hradecký slunovrat se spolu s paní Helou sešli v restauraci U Tří jabloní a napjatě sledovali, jak na účet přicházejí první peníze. Ale ani největší optimisté nepředpokládali, že potřebných 73 tisíc korun se podaří vybrat již za osm dni!

„Hradecký slunovrat a Charita Opava mají neuvěřitelně skvělé fanoušky a sympatizanty, protože až do konce sbírky toto pondělí se vybralo přes sto tisíc korun, což paní Hele navíc umožní dokoupit si k vozíku různé příslušenství i vyrazit do lázní,“ pochvaluje si ředitel Hradeckého slunovratu Václav Müller.

Helena Jombíková tedy na zimní edici Hradeckého slunovratu přijede na novém elektrickém vozíku, aby publiku přečetla své verše a také poděkovala za úžasnou pomoc, kterou ji přinesla tato společná akce Hradeckého slunovratu a Charity Opava. Kromě starších básní si připraví také několik čerstvých. Jejich první ochutnávku si mohli v září poslechnout účastnici koncertu jihoafrického bluesového muzikanta Geralda Clarka, před jehož vystoupením pro Hradecký slunovrat paní Hela všem velmi srdečně a emocionálně poděkovala a přečetla svou novou báseň „Druhý dech“.

Sbírku POZVĚME PANÍ HELU NA HRADECKÝ SLUNOVRAT podpořilo na Startovači celkem 98 lidí a institucí, kteří dohromady vybrali 101.436 korun, což je 138 % potřebné částky. Generálním partnerem akce se stali Ing. Oldřich Řeháček  a JUDr. Hana Řeháčková. Děkujeme!

Soubory ke stažení

Plakát Hradecký slunovrat listopad 2019.pdf Plakát Hradecký slunovrat listopad 2019.pdf 7703 kB

Děkujeme partnerům