Seznamte se s vítězi 8. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT!

01.02.2016 - Osmý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT dospěl do finále. V pondělí 1. února zasedla v zasedací místnosti Charity Opava odborná porota, kterou tvořili už tradičně patroni soutěže Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Nemocného Zdeňka Kováříka z partnerské firmy ASEKOL zastoupil pro tento ročník ředitel Jan Hanuš.

Osmý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT dospěl do finále. V pondělí 1. února zasedla v zasedací místnosti Charity Opava odborná porota, kterou tvořili už tradičně patroni soutěže Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Nemocného Zdeňka Kováříka z partnerské firmy ASEKOL zastoupil pro tento ročník ředitel Jan Hanuš.

A komise měla opět těžký úkol, protože vybrat ty nejlepší z přibližně třech stovek zaslaných snímků nebylo vůbec jednoduché. „Nejvíce se nám líbily fotografie, které nejsou prvoplánové, nešokují otevřeností, ale nechávají člověku prostor pro vlastní fantazii. Takové fotografie jsme objevili například v kategorii Portrét, kde jsme prvenství udělili fotografii, která nás oslovila svou snovostí a imaginací. Jejím autorem je Alena Cmielová z Charity Frýdek-Místek,“ říká odborník na sociální fotografii, světoznámý fotograf Jindřich Štreit, který neopomenul Charitu Opava pochválit, že v soutěži pokračuje již osm let. „Můj svět je pro nás prestižní událostí, zájem o ni stoupá a její úroveň je rok od roku vyšší,“ dodal ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

A kdo jsou tedy vítězové letošního ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT?

Kategorie PORTRÉT:

1. místo: Alena Cmielová, Frýdek-Místek

2. místo: Jiří Pasz, Olomouc

3. místo: Petr Vlček, Nový Jičín

Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS

1. místo: Richard Bouda, Brno

2. místo: Eva Malůšková, Hluk

3. místo: Jan Bartoň, Červený Kostelec

Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ:

1. místo: Dita Valachová, Pardubice

2 místo: Jana Bednářová, Rajhrad

3. místo: Jana Berková,

Již teď jsou všichni vítězové, účastníci i další zájemci zváni na slavnostní vernisáž oceněných snímků, která proběhne za účasti prof. Štreita v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě v pondělí 22. února 2016. Na vítěze opět čekají zajímavé ceny a diplomy. Výstava poté bude tak jako předchozí léta putovat celý rok 2016 po městech České republiky.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT pořádá Charita Opava společně s firmou ASEKOL, neziskově hospodařící akciovou společností, která v zastoupení výrobců a dovozců elektrozařízení organizuje celostátní systém zpětného odběru elektrozařízení, tj. sběr, dopravu a recyklaci elektrozařízení včetně financování celého systému.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům