Seznamte se s vítězi 7. ročníku fotosoutěže Můj svět!

02.02.2015 - Vítězové 7. ročníku fotosoutěže Můj svět jsou známi! V pondělí 2. února se v opavské Charitě sešla odborná porota ve složení Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a Zdeněk Kovařík z partnerské firmy ASEKOL, aby posoudila zaslané snímky a vybrala z nich ty nejlepší.

Vítězové 7. ročníku fotosoutěže Můj svět jsou známi! V pondělí 2. února se v opavské Charitě sešla odborná porota ve složení Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a Zdeněk Kovařík z partnerské firmy ASEKOL, aby posoudila zaslané snímky a vybrala z nich ty nejlepší.

Porotci se shodli, že letos mezi nimi zavládla téměř naprostá shoda názorů na soutěžní fotografie, a to vybírali z více než tří stovek snímků. „Kdybych nevěděl, že autory těchto fotografií jsou amatéři, byl bych přesvědčen, že jsou dílem profesionála,“ vysmekl vítězům poklonu Jindřich Štreit. Mezi oceněnými jsou zaměstnanci, dobrovolníci i klienti celkem sedmi Charit z celé České republiky.

„Vždy se do Opavy těším,“ uvedl další porotce Zdeněk Kovařík z ASEKOLu, který podotkl, že i když rozhodování nebývá právě jednoduché, vládne zde příjemná atmosféra a fotky jsou rok od roku lepší. „Také za společnost ASEKOL jsem rád, že jsme přizváni ke spolupráci na tomto smysluplném projektu, zvláště, že s Charitou Opava, konkrétně s Chráněnou technickou dílnou ve Velkých Hošticích, spolupracujeme už dlouhá léta.“

"Naprosto se ztotožňuji s názorem, že soutěž Můj svět má smysl a je dobře, že je to soutěž dlouhodobá. Klienti i zaměstnanci Charit mají možnost vidět, že každý to vidí jinak – a to je kultivuje. K veřejnosti pak tato soutěž vysílá velkou informaci, hlavně lidem, kteří se s těmito organizacemi dosud nedostali do styku. Je to takový způsob konverzace,“ uvedl na závěr Jiří Siostrzonek.

"Oceněným blahopřejeme a zároveň také moc děkujeme všem, kteří nám poslali fotografie,"  dodává ředitele pořádající Charity Opava Jan Hanuš. Vernisáž, na které budete moci spatřit nejen vítězné fotografie, ale celkem třicet snímku z letošní soutěže, vybraných porotou, proběhne v pondělí 23. března v 17 hodin v historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě. Více informací přineseme později, už teď jste ovšem zváni!

Vítězové 7. ročníku fotosoutěže Můj svět:

Portrét

1. Martin Židek, Charita Opava

2. Petr Vlček, Charita Nový Jičín

3. Bára Branná, Charita Český Těšín

Život kolem nás

1. Richard Bouda, Charita Brno

2. Dita Valachová, Oblastní Charita Pardubice

3. Jan Šustr, Oblastní Charita Žďár nad Sázavou

Jak to vidím já

1. Miroslava Baranová, Charita Opava

2. Renata Preissová, Farní Charita Roudnice nad Labem

3. Martin Lýsek, Charita Jablunkov

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům