Setkání rodin v Denním stacionáři pro seniory

08.12.2011 - V Denním stacionáři pro seniory se uskutečnilo tradiční setkání klientů, jejich rodin a zaměstnanců stacionáře...
Také letos se v charitním Denním stacionáři pro seniory uskutečnilo tradiční adventní setkání klientů, jejich rodin a zaměstnanců. Tentokrát to vyšlo zrovna na svátek Mikuláše. Známá trojice nepřišla, ale všichni si rádi poseděli u rozsvíceného vánočního stromečku.
 
O pěkné uvítání všech příchozích se postaral klient Max Kocur a jeho tahací harmonika. Pan Max mistrně zvládal koledy i dechovku, a přitom hrál tak decentně, že si lidé mohli i povídat. Nebyl však jediný, kdo ve stacionáři toho dne hrál. Pěkné hudební vystoupení si připravily i děti z jaktařské Církevní školy sv. Ludmily.
 
Obě místnosti stacionáře se brzy naplnily k prasknutí. „Napočítali jsme, že je nás tady asi pětapadesát,“ hlásila s úsměvem vedoucí stacionáře Jana Řehulková, která byla v jednom kole. Cukroví a koláče pekly babičky ze stacionáře a pomáhaly i s přípravou chlebíčků. Povedlo se jim to na jedničku.
 
Setkání probíhalo v příjemné atmosféře, o kterou není nouze ani v běžný všední den.  Teď se však klientky a klienti mohli také trochu pochlubit svými blízkými. Každý měl kolem sebe někoho – děti, sourozence, vnoučata a paní Marie Víšková tady měla dokonce i pravnučku Lindu.
 
Jak všechno dobře začalo, tak to i dobře skončilo. „Vážíme si všech, kteří za svými blízkými přišli. Předvánoční doba je náročná, nikdo nemá čas a oni si jej udělali. Je to pro naše klienty důležité a my si toho opravdu ceníme,“ dodala po akci trochu schvácená, ale spokojená vedoucí stacionáře Jana Řehulková.
 

Děkujeme partnerům