Sestřičky z Charity Opava byly oceněny

19.10.2015 - Dvě charitní sestry byly oceněny za svůj přínos ke službě Charity Opava, a to v pátek 16. října v Ostravě. Ocenění jim udělil biskup F.V. Lobkowicz.
U příležitosti svátku svaté Hedviky udělil ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz sedmadvacet ocenění za zásluhy v diecézi. Stalo se tak v pátek 16. října v kostele sv. Václava v Ostravě. Ocenění proběhlo na závěr mše svaté a živě je přenášela televize Noe. Biskup František Václav Lobkowicz oceňuje na svátek sv. Hedviky ty, kteří se příkladným životem a svou obětavostí a ochotou zvláštním způsobem podílejí na životě diecéze, a to už od roku 2011. Mezi sedmadvaceti oceněnými byly i dvě zdravotní sestry z Charity Opava, Hana Komárková a Lenka Roháčková.
 
Hana Komárková pracuje v opavské Charitě již třináct let. Stála u zrodu mobilní hospicové jednotky „Pokojný přístav“, v němž působí dodnes. Pro klienty a jejich rodiny má vždy vlídné slovo, trpělivost a umění naslouchat. Velmi citlivě doprovází umírajícího člověka i jeho rodinu, dodává jim útěchu, sílu i energii.
 
Lenka Roháčková pracuje v Charitě Opava již devatenáct let jako zdravotní sestra v charitní ošetřovatelské službě a v mobilním hospici „Pokojný přístav“. Vyniká lidským přístupem ke klientům, často pracuje nad rámec svých pracovních povinností. V mobilním hospici doprovází klienty v posledních chvílích jejich životní cesty a zprostředkovává pro ně duchovní službu. Pro jejich rodiny je velkou oporou, ne nadarmo ji mnoho pečujících rodin nazvalo andělem.

Děkujeme partnerům