Senioři měli ve stacionáři ples

22.02.2011 - Již třetí společenský ples pro klienty se uskutečnil v Denním stacionáři pro seniory...
V Denním stacionáři pro seniory Charity Opava se již stalo pěknou tradicí uspořádat v období Masopustu ples nebo bál pro klienty. Letos v únoru se tak uskutečnil již 3. společenský ples. Babičky přišly ve slavnostním a čekalo je hodně tance i zábavy.
 
„Naše nová sociální pracovnice Romana nám zajistila pěkný program, o který se postarala dvojice studentů 2. ročníku Mendelova gymnázia Petra Krejčí a Adam Klocek,“ uvedla vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Studenti předvedli ukázky latinsko-amerických tanců a na improvizovaný parket přizvali také uživatele stacionáře. Adam si navíc přinesl i violoncello a zahrál tak pěkně, že se některým babičkám zaleskla v oku slza dojetí. Na plese ve stacionáři nechyběla ani tombola, kterou připravily zaměstnankyně společně s klienty.
 
Také tento týden se mají senioři opět nač těšit. Ve čtvrtek mezi ně přijde paní Jana Schlossarková, regionální lidová básnířka a spisovatelka z Hlučína. Celý život shromažďovala humorné příběhy a vyprávění z dob svého dětství, které slýchavala od příbuzných nebo u draní peří. A přestože začala publikovat až v důchodovém věku, vydala už řadu knížek.
 
Závěr Masopustu pak klienti Denního stacionáře pro seniory oslaví smažením koblih a v úterý před popeleční středou je navštíví medvěd. Proč medvěd? Jak známo, k typickému ukončení zimních zábav patřil u nás v minulosti průvod masek. Maska medvěda, jíž se přisuzovala magická moc, je nejznámější. Při každé zastávce s ním hospodyně nebo děvčata musela tancovat, odmluvit se nedalo. Takže podobně tomu bude asi i v denním stacionáři.
 

Děkujeme partnerům