Semifinále dětského romského Mini CarusoShow 2006

29.03.2006 - Ve čtvrtek 30. března proběhne semifinále pěvecké soutěže dětské romské Minicarusoshow 2006. Tuto soutěž pořádá pod záštitou Charity Opava základní škola ve Vítkově. Soutěžící, kteří se probojovali ze „základních kol“, která probíhala na několika školách, se utkají o postup do finále.
Ve čtvrtek 30. března proběhne semifinále pěvecké soutěže dětské romské Minicarusoshow 2006. Tuto soutěž pořádá pod záštitou Charity Opava základní škola ve Vítkově. Soutěžící, kteří se probojovali ze „základních kol“, která probíhala na několika školách, se utkají o postup do finále.

Do soutěže se zapojují nejen romské děti ve věku 5 – 15 let. Děti zpívají dvě písně. Alespoň jedna z nich je povinná romská.

Finále se potom uskuteční 17. května v tělocvičně Základní školy ve Vítkově, nám. Jana Zajíce 1. Odborná porota vybere nejlepšího zpěváka z každé kategorie - I. děti od přípravného ročníku do čtvrté třídy, II. děti od páté do deváté třídy a III. dvojhlasy.

„Dříve soutěž organizovali pracovníci Neškoly. Nyní převzala Charita Opava nad soutěží záštitu a o organizaci se stará paní Jarmila Štěpánová ze základní školy ve Vítkově“
, uvedla Marie Kukolová, vedoucí mimoškolního klubu pro romské děti Neškola.

Děkujeme partnerům