Sbírka pro Filipíny

13.11.2013 - Praha - Tajfun Haiyan zasáhl střední část Filipín a zanechal za sebou ničivou zkázu. Charita ČR se spolu s ostatními národními Charitami zapojí do pomoci.

Praha - Tajfun Haiyan zasáhl střední část Filipín a zanechal za sebou ničivou zkázu. Charita ČR se spolu s ostatními národními Charitami zapojí do pomoci. Ze svého krizového fondu uvolnila 250 tisíc korun a vyhlásila veřejnou finanční sbírku a dárcovskou SMS. Trvající vítr o síle více než 200 kilometrů v hodině a nárazová vlna ve výšce pěti metrů si podle svědectví již vyžádaly přes deset tisíc obětí na životech a způsobily rozsáhlé škody. Počet obětí i majetkové škody však budou s největší pravděpodobností ještě vyšší.

Charita Česká republika otevřela sbírku Charita pro Filipíny, kam lze posílat finanční dary - číslo bankovního účtu je 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 133.

Dárcovská SMS
Pomoc v zahraničí lze podpořit také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITASVET na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč. Charita ČR obdrží 27 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců.

Děkujeme partnerům