Sbírka pro Filipíny

13.11.2013 - Praha - Tajfun Haiyan zasáhl střední část Filipín a zanechal za sebou ničivou zkázu. Charita ČR se spolu s ostatními národními Charitami zapojí do pomoci.

Praha - Tajfun Haiyan zasáhl střední část Filipín a zanechal za sebou ničivou zkázu. Charita ČR se spolu s ostatními národními Charitami zapojí do pomoci. Ze svého krizového fondu uvolnila 250 tisíc korun a vyhlásila veřejnou finanční sbírku a dárcovskou SMS. Trvající vítr o síle více než 200 kilometrů v hodině a nárazová vlna ve výšce pěti metrů si podle svědectví již vyžádaly přes deset tisíc obětí na životech a způsobily rozsáhlé škody. Počet obětí i majetkové škody však budou s největší pravděpodobností ještě vyšší.

Charita Česká republika otevřela sbírku Charita pro Filipíny, kam lze posílat finanční dary - číslo bankovního účtu je 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 133.

Dárcovská SMS
Pomoc v zahraničí lze podpořit také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITASVET na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč. Charita ČR obdrží 27 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců.