Sbírání víček pro Matyáška končí, cena plastové drtě klesla na minimum

06.03.2020 - Řadu let byla jaktařská sociálně terapeutická dílna Charity Opava Radost sběrným místem, kam mohli lidé či školy nebo instituce nosit sebraná plastová víčka pro Matěje Tazbirka. Nyní sběr končí, protože cena plastové drtě, která se z víček vyráběla, klesla na minimum. Radost proto děkuje všem, kdo se do sbírky celá léta zapojovali, a prosí, aby k nám do Jaktaře již víčka nenosili.

Matyáš Tazbirek trpí od svého předčasného narození dětskou mozkovou obrnou a přidruženými nemocemi a má za sebou spoustu operací. Na jeho drahé léčbě se kromě jiného podílely tisíce lidí sběrem plastových víček, která si pak jeho rodiče sváželi a dále prodávali jako druhotnou surovinu.

„Víčka, která nám zde zbyla, ale s klienty určitě nějak využijeme, internet je plný návodů na různé výrobky,“ říká vedoucí Radosti Tereza Šenková. Další už ale v Radosti neupotřebí ani na sbírku, ani pro svou činnost.

„Přejeme Matyáškovi i jeho rodičům vše dobré a mnoho sil do dalších bojů,“ dodává Tereza Šenková za sebe i celý tým Radosti.

Děkujeme partnerům