S jarním úklidem pomohli nevidomí, lidé s handicapem i senioři

28.04.2005 - Hlavní cena - bohatě nazdobený velký dárkový koš Všichni zaměstnanci i uživatelé služeb opavské Charity se společnými silami postarali o lepší pracovní prostředí na všech svých střediscích, dílnách, i na chráněných pracovištích. V Charitě Opava byl totiž vyhlášen jarní úklid, do kterého se zapojili s ohledem na svůj zdravotní stav všichni, bez rozdílu. "Úklid venkovních i vnitřních prostor probíhal celou osmihodinovou pracovní dobu, právě v den, kdy jsem byl v Ostravě na schůzce ředitelů Charit. Tentokrát jsem tedy nešel svým zaměstnancům příkladem, ale alespoň jsem je všechny náležitě motivoval. Vyhlásil jsem totiž soutěž v úklidu", řekl Jan Hanuš, ředitel Charity Opava.
Všichni zaměstnanci i uživatelé služeb opavské Charity se společnými silami postarali o lepší pracovní prostředí na všech svých střediscích, dílnách, i na chráněných pracovištích. V Charitě Opava byl totiž vyhlášen jarní úklid, do kterého se zapojili s ohledem na svůj zdravotní stav všichni, bez rozdílu. "Úklid venkovních i vnitřních prostor probíhal celou osmihodinovou pracovní dobu, právě v den, kdy jsem byl v Ostravě na schůzce ředitelů Charit. Tentokrát jsem tedy nešel svým zaměstnancům příkladem, ale alespoň jsem je všechny náležitě motivoval. Vyhlásil jsem totiž soutěž v úklidu", řekl Jan Hanuš, ředitel Charity Opava.

Motivací pro všechny byla možnost výhry hlavní ceny - bohatě nazdobeného velkého dárkového koše. "Při hodnocení jsem si téměř nevěděl rady, jistě všichni víte, jak rozsáhlá je naše činnost. Věnujeme se pomoci mnoha skupinám znevýhodněných lidí. Počínajíc péčí o handicapované děti, až po seniory. Zjednodušeně se dá říci, že pomáháme zdravotně postiženým, seniorům, lidem v nouzi a krizových situacích a zaměstnáváme znevýhodněné. Snažíme o to, aby činnost naší organizace byla lidem zřejmá, aby věděli, kdy se na nás mohou obracet", pokračoval ředitel. "Cenu za nejlépe uklizené středisko jsem nakonec udělil Chráněným dílnám sv. Josefa pro lidi s tělesným postižením, které zaměstnávají 60 pracovníků, z nichž 40 jsou zaměstnanci se změněnou pracovní schopností", doplnil Jan Hanuš.

Děkujeme partnerům