Rozloučení s Tříkrálovou sbírkou

01.02.2010 - Slavnostní vyhlášení výsledků letošní Tříkrálové sbírky, kterou pořádala počátkem roku Charita Opava, se uskutečnilo ve čtvrtek 28. ledna v kině Mír.

Sbírka dopadla nad očekávání, jen v Opavě a příměstských částech se vybralo kolem 390 tisíc korun, v celém okrese pak 1 170 014 korun.

V kině se sešlo na 230 koledníků, aby se s letošní úspěšnou sbírkou oficiálně rozloučili a také aby se dověděli, kolik vybrali a jak bude výtěžek využit. Peníze poslouží na nákup nového automobilu pro pečovatelskou službu, zdravotnického materiálu, především injekční a infúzní techniky, kompenzačních matrací a na dovybavení Denního stacionáře pro senioru. Z výtěžku byla vyčleněna rovněž částka ve výši 50 tisíc korun na pomoc ničivým zemětřesením zpustošenému Haiti.

S napětím se pak očekávalo, jak dopadla soutěž o nejkrásnější korunu. Vítězem se stal šestiletý Tomáš Matula z Křesťanské mateřské školy v Opavě, který vsadil na nebesky bleděmodrou barvu. Jako odměnu dostal permanentku do kravařského Aquaparku. Za ním se pak umístily šestiletá Markéta Tesařová z Opavy a desetiletá Marie Anna Kosterová ze Slavkova. Také jejich kolednické koruny byly nádherné.

Velkou pochvalu a potlesk si pak vysloužil Albert Červeň, který koledoval se sourozenci Vojnovskými. Společně odevzdali pokladničku s nejvyšším obsahem peněz. Bylo v ní 18 299 korun. Nejmladší kolednicí byla Editka Tesařová z Opava, které ještě nejsou ani tři roky a na pódium pro dáreček ji doprovodila maminka.

Tříkrálovým odpolednem provázela Jana Řehulková a jako spolumoderátor se představil také ředitel Charity Jan Hanuš, který všem poděkoval, dětem předával dárky a vyjádřil naději, že se všichni setkají i při další sbírce. Koordinátorce Marii Gilíkové pak předal jako dík krásnou kytici. Po oficiálním programu na děti čekal ještě jeden dárek, a to filmová pohádka „Nejkrásnější hádanka“ a občerstvení.

Definitivní tečkou za letošní Tříkrálovou sbírkou bude bruslení koledníků, které se uskuteční v pondělí 15. února od 11 do 12.30 hodin na opavském Zimním stadionu. Jako vstupenka poslouží placka koledníka.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2010 (xls)

 

Děkujeme partnerům