Reportáž Křesťanského magazínu zachytila Chráněné dílny Charity Opava v koronavirové době na staré i nové adrese

06.12.2020 - Z několika míst v Opavě uváděl moderátor Adam Parma v nedělí 6. prosince Křesťanský magazín na druhé programu České televize. Hned dvě z pěti reportáží se totiž natáčely právě v tomto městě. A obě měly spojitost s Charitou Opava.

Jedna z nich popisovala sbírku na opravu kostela sv. Jana v Opavě, kterou pořádá spolek ZaOpavu a Hradecký slunovrat a jehož je Charita Opava partnerem. Další reportáž se už ale týkala Charity Opava přímo. Pojednávala o tom, jak na průběh obou vln koronavirové krize reagovaly Chráněné dílny Charity Opava a Martin Žucha v ní zachytil dílny na staré i nové adrese.

Sběrná reportáž byla natáčena v průběhu několika měsíců od prvních okamžiků vyhlášení nouzového stavu v březnu 2020. Tehdy skutečně Charita Opava předávala lidem zdarma roušky, které dostala od dobrovolníků. Když ale v krátké době přešly chráněné dílny na improvizovaný program šití roušek a výrobu ochranných štítů, musely odložit všechny plánované zakázky a tyto ochranné pomůcky již prodávaly.

Reportáž najdete zde:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1098528273-krestansky-magazin/420236100121006/video/806509

Děkujeme partnerům