Rekondiční pobyt v Andělské Hoře neměl chybu

12.10.2010 - Rekreační středisko v Andělské Hoře, která je ve vlastnictví Charity Ostrava, hostilo po tři dny sedm klientů rehabilitační dílny Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené a jejich doprovod.
Rekreační středisko v Andělské Hoře, které je ve vlastnictví Charity Ostrava, hostilo po tři dny sedm klientů rehabilitační dílny Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené a jejich doprovod. Celkem sedm uživatelů rehabilitační dílny z Vlaštoviček se zúčastnilo rekondičního pobytu v tomto překrásném prostředí v podhůří Jeseníků. „Hlavním cílem pobytu bylo osvěžit naše klienty na těle i na duchu, aby poznali také trochu jiné prostředí,“ uvedla jedna ze zaměstnankyň Domu sv. Cyrila a Metoděje Lucie Lenková, která se pobytu zúčastnila jako doprovod.
První den – úterý 21. září patřil zejména návštěvě Andělské Hory a jejího muzea, kde si mohli zrakově handicapovaní návštěvníci vystavené předměty osahat. Večer pak byl zakončen táborákem a opékáním párku pod širým nebem.
Druhý den byl ve znamení horské turistiky. Původní záměr – výšlap na Praděd, byl z důvodu horší mobility jedné z účastnic (je na vozíku) přehodnocen a skupina se vypravila na chatu Barborka, která leží těsně pod Pradědem. Později odpoledne se všichni přesunuli autobusem do Karlovy Studánky, kde ochutnali mimo jiné tamní léčivé prameny.
Třetí den byl rekondiční pobyt zakončen návštěvou zámku v Bruntále. Všichni účastníci byli s pobytem maximálně spokojeni a již nyní přemýšlejí o jeho opakování. „Mě se v Andělské Hoře moc líbilo a doufám, že příští rok pojedeme na déle než tři dny,“ svěřila se jedna z účastnic paní Jarmila Bejrová.

Děkujeme partnerům