Ředitel diecézní charity ostravsko-opavské navštívil Charitu Opava

06.05.2005 - Začátkem května byl na návštěvě v Charitě Opava ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské pan Ing. Jiří Hořínek. Během setkání s ředitelem Charity Opava Janem Hanušem jsme pana Hořínka požádali o krátký rozhovor. Rád nám vyhověl a ochotně odpověděl na otázky. Ředitel Jiří Hořínek zastává názor, že správný ředitel Charity má být katolík, pokorný a sebevědomý člověk, což pan Hanuš splňuje a v současné době je v jeho očích dobrým ředitelem.
Začátkem května byl na návštěvě v Charitě Opava ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské pan Ing. Jiří Hořínek. Během setkání s ředitelem Charity Opava Janem Hanušem jsme pana Hořínka požádali o krátký rozhovor. Rád nám vyhověl a ochotně odpověděl na otázky. Ředitel Jiří Hořínek zastává názor, že správný ředitel Charity má být katolík, pokorný a sebevědomý člověk, což pan Hanuš splňuje a v současné době je v jeho očích dobrým ředitelem.

A pokračoval dále takto: "Honza má krásný vztah k lidem. Je systémově založený člověk, má rád věci v pořádku. Já byl spíše bohém, ale mám vedle sebe matematicky a analyticky založenou manželku... Ne snad, že by Honza na systému lpěl, ale má systémové uvažování a má rád věci v pořádku." Pan ředitel Hořínek měl v poslední době zdravotní problémy s páteří, a proto musel být delší dobu v nemocnici a doma. Na dotaz, co mu dělá v současnosti radost, odpověděl: "Radost mi dělá pobyt na zahradě, kde mám výhled na kostelík. Vždy ráno se na zahradě pomodlím a mám tak možnost být chvíli sám se sebou a s Bohem a to mi dělá radost. Velkou radost mi dělá rodina - pobyt s dětmi a manželkou. Díky nemoci se mi utřídily priority. Vždy jsem věděl, že na prvním místě je Bůh, na druhém má být rodina a na třetím práce. Přesto však jsem práci stavěl na druhé místo. Dnes mám v tom jasno a jsem za to vděčný." Do práce pan Hořínek nastoupil 1. dubna letošního roku. Svou práci má rád, nejprve pracoval v Charitě Ostrava od roku 1993 jako dobrovolník, posléze jako zaměstnanec a od roku 1995 jako ředitel. Ředitelem Diecézní charity ostravsko-opavské se stal roku 1997.

Děkujeme partnerům