Ředitel Charity Opava je právě rok ve své funkci

06.09.2005 - Pro mnohé z nás je 1. září především dnem, kdy jdou děti, některé poprvé, některé opět, do školy. Pro ředitele Charity Opava Jana Hanuše je tento den zvláštní tím, že přesně před rokem převzal zodpovědnost nad organizací po RNDr. Anně Ekslerové. Jan Hanuš je zaměstnancem Charity Opava již od roku 1994. Byl dlouholetým vedoucím Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.
Pro mnohé z nás je 1. září především dnem, kdy jdou děti, některé poprvé, některé opět, do školy. Pro ředitele Charity Opava Jana Hanuše je tento den zvláštní tím, že přesně před rokem převzal zodpovědnost nad organizací po RNDr. Anně Ekslerové.

Jan Hanuš je zaměstnancem Charity Opava již od roku 1994. Byl dlouholetým vedoucím Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.

Zeptali jsme se pana ředitele, jak se po roce ve své funkci cítí: "Pro mne osobně byl uplynulý rok dobou rozkoukávání se a dobou uchopování pomyslných opratí charitních koní. Rok je vhodná doba i k drobnému bilancování. Jistě jste si všimli, že po bouřlivém období více než deseti let rozvoje charity, dochází k fázi stabilizace a možná i drobného útlumu některých činností. Tento trend probíhá nejen v naší organizaci, je zřetelný i v jiných neziskovkách", říká Jan Hanuš.

A jak vidí budoucnost Charity Opava: "Stále častěji vnímám potřebu plánování, proto v současné době připravuji strategický plán Charity Opava.

Diecézní ředitel nedávno vyhlásil "Vizi Charity 2005 - 2007". V té se m.j. píše toto heslo: Na nás se dá spolehnout! Jsme ve Službě, jsme akreditovaní, jednotní, stabilní, otevření!

Tato slova mohou být pro nás všechny udáním směru, kterým půjdeme a to dokonce společně s ostatními charitami v diecézi. Vnímám velikou souhru mezi vizí DCHOO a vizí Charity Opava. Věřím v to, že se nám podaří získat akreditace na všechny naše služby, že tyto akreditace budou klíčem ke stabilnějšímu financování. Spoléhám na to, že i nadále budeme odborně růst, věřím, že dosáhneme finanční stability a budeme i nadále moci flexibilně reagovat na akutní potřeby společnosti."


A jak se Jan Hanuš vyjadřuje k práci svých zaměstnanců: "Na své spolupracovníky se mohu vždy, za všech okolností a stoprocentně spolehnout. Tato jistota je pro mě zcela nejdůležitější. Přeji všem všechno dobré, stabilní a dobré výplaty, výborný pracovní kolektiv, pohodu při náročné práci a těším se na další roky společné spolupráce. Slovy jednoho starého kněze přeji zaměstnancům "radostná kukadla"."

A my, Honzo, přejeme Tobě,
abys nemusel mít na čele vrásky ani šedivé vlásky.
Abys kolem sebe vnímal hodně lásky,
protože Tě rádi máme
a dopustit na Tebe nedáme.

Děkujeme!
Zaměstnanci Charity Opava

Děkujeme partnerům