Putovní výstava Mů svět ve Žďáře nad Sázavou

09.05.2008 - Putovní výstava fotografií portrétů soutěže Můj svět, kterou pořádá Charita Opava, doputovala v měsíci květnu do Žďáru nad Sázavou. Je to další zastávka na pouti po charitách, které se zúčastnili celostátní fotografické soutěže.
Putovní výstava fotografií portrétů soutěže Můj svět, kterou pořádá Charita Opava, doputovala v měsíci květnu do Žďáru nad Sázavou. Je to další zastávka na pouti po charitách, které se zúčastnili celostátní fotografické soutěže.

„Jsme rádi, že jsme se mohli také zapojit do tak významné celostátní akce, která zobrazuje právě obrovské poslání Charity, a to pomoc bližnímu. Náš dík patří především Knihovně Matěje Josefa Sychry, která zdarma zapůjčila prostory.“ řekla Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Výstava bude k vidění od 5. do 31. května v přízemních prostorách Čechova domu ve Žďáře nad Sázavou. Vstup je zdarma. Expozice je jednou z aktivit, které Oblastní charita pořádá u příležitosti svého 15. výročí založení.

Fotografickou soutěž s názvem Můj svět, vyhlásila Charita Opava v loňském roce pro zaměstnance a dobrovolníky všech charit v České republice. Tématem soutěže byl portrét. Organizátorům soutěže šlo především o to, ukázat lidem žijícím v České republice, že v těžkých životních situacích, které mohou potkat každého člověka, lze nalézt v charitě pomocnou ruku, že v mnoha městech republiky jsou charity a v nich lidé, kteří v pomáhajících profesích uskutečňují službu potřebným.

Dalším zastavením foto výstavy Můj svět na své pouti bude od 18. června do 5. července hudební festival Smetanová Litomyšl, kde bude foto výstava jednou z doprovodných akcí.

Děkujeme partnerům