Projekt "Máte doma seniora?" pokračuje

01.04.2011 - Další setkání rodinných pečovatelů v rámci projektu "Máte doma seniora?" se uskuteční ve středu 6. dubna a tématem bude všestranná aktivizace...
Projekt Charity Opava „Máte doma seniora?“ pokračuje. Další setkání rodinných pečovatelů se uskuteční již ve středu 6. dubna v 15.30 hodin v Denním stacionáři na Masarykově ulici 39 v Opavě a je určeno široké opavské veřejnosti.
 
Projekt vznikl loni. Jeho cílem je provádět osvětu a všestranně pomáhat lidem, kteří doma pečují o někoho blízkého v pokročilém věku. Průměrná délka života se sice prodlužuje, rozhodně to však neznamená, že člověk zůstává významně déle fit.
 
Ztráta sil, omezení hybnosti, imobilita, inkontinence, demence – tato slova dnes děsí každého. Vždyť je to největší daň, kterou za léta života navíc platí jak sami senioři, tak jejich rodiny. A tento projekt pomáhá orientovat se v nových složitých situacích, v tom, jak porozumět svým blízkým, když je stáří nečekaně zaskočí a jak s nimi komunikovat.
 
Tématem příštího setkání je aktivizace seniorů, a to jak psychická, tak tělesná. Zkušené pracovnice Denního stacionáře vám vysvětlí, co a jak doma procvičovat, aby se váš blízký mohl déle radovat ze života. Přestože se akce konná ve stacionáři, není určen jen rodinným příslušníkům jeho klientů, ale všem, kteří potřebují radu a pomoc.

Děkujeme partnerům