Prof. Štreit uvede snímky 14. ročníku soutěže MŮJ SVĚT

25.02.2022 - Celkem osmatřicet fotografií, jejichž autoři jsou zaměstnanci, dobrovolníci či klienti Charit z celé České republiky, se ve čtvrtek 3. března v 17 hodin představí opavské veřejnosti na slavnostní vernisáži vítězných snímků 14. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Nezdařilejší fotografie vybrala odborná komise v čele se světově proslulým fotografem Jindřichem Štreitem z celkem 151 přihlášených snímků do fotosoutěže pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky i klienty Charit celé republiky.

Na výstavě v Historické výstavné budově Slezského zemského muzea v Opavě se představí snímky autorů z Tábora, Opavy, Mostu, Žďáru nad Sázavou, Olomouce, Pardubic, Písku a dalších měst. Zachycují například řezbáře, který se stará o lidi bez domova, babičku pečující o vnučky, které dostala do své péče, okamžiky v hospicové péči a řadu dalších situací, souvisejících se sociální prací.

Zatímco loni to epidemická situace nedovolila, letos už bude moci slavnostní vernisáž proběhnout tak jako v předchozích letech v krásných prostorách Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě. Zúčastní se jí nejen členové komise Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek, ale také řada oceněných autorů. Vstup na akci, jejíž součástí bude krátký kulturní program a malý raut sociálně terapeutické dílny Radost, je zdarma.

Srdečně zveme!

Děkujeme partnerům