Přispěvatelé na motokavárnu pro Radost na tréninku s BK Opava (+ nově reportáž TV NOE)

27.08.2021 - Nejprve malé rozcvičení a pak krátký zápas tři na tři pod dohledem trenéra Petra Czudka. Šest přispěvatelů na pořízení pojízdné elektrokavárny pro klienty Sociálně terapeutické dílny Radost si ve čtvrtek 26. srpna vybralo odměnu, kterou byla účast na tréninku Basketbalového klubu Opava a společná fotka s celým mužstvem.

Crowdfundingový projekt pro klienty Charity Opava pod názvem Káva pro Radost na Hradeckém slunovratu probíhal pod záštitou festivalu Hradecký slunovrat letos v květnu a červnu a vybralo se v něm více než 120 tisíc korun. Podařilo se to i díky atraktivním odměnám, které poskytli například spisovatelka Karin Lednická, herec Ivan Trojan, lanškrounský děkan Zbigniew Zibi Czendlik a další. Jednou z odměn byla právě možnost účastnit se tréninku opavských basketbalistů.

Všech šest účastníků si kromě krátkého tréninku a společné fotky s mužstvem mohlo také prohlédnout zákulisí opavské basketbalové haly. A trenér Petr Czudek je na závěr pozval i na první ligové utkání, které proběhne v sobotu 25. září. To už by v hale měli klienti Radosti nabízet kávu ve své nové motokavárně.

„Děkujeme,“ vzkazují opavským basketbalistům i všem dárcům klienti Radosti.

O akci referovala v Noevinách TV NOE, na reportáž se můžete posívat na pod rozkliknutí níže uvedeného odkazu, začíná v čase 7.41minut.

https://www.tvnoe.cz/porad/32135-zpravodajske-noeviny-2-9-2021

Děkujeme partnerům