Primice po 60 letech

13.07.2007 - „Špatně vidím, špatně slyším, hůře se pohybuji, ale jsem tady s vámi,“ pronesl úvodem P. František Bureš 12. července 2007 v kostele sv. Josefa ve Štítné nad Vláří. Šedesát let uběhlo od primiční mše svaté, kterou 5. července 1947 otec František sloužil na stejném místě.
„Špatně vidím, špatně slyším, hůře se pohybuji, ale jsem tady s vámi,“ pronesl úvodem P. František Bureš 12. července 2007 v kostele sv. Josefa ve Štítné nad Vláří. Šedesát let uběhlo od primiční mše svaté, kterou 5. července 1947 otec František sloužil na stejném místě.

Z Opavy vyjel autobus naplněný především farníky z Vlaštoviček, kde nyní otec František prožívá svá léta odpočinku. Všichni si mysleli, že to bude tichá mše v „rodinném“ kruhu a jaké bylo překvapení, když kostel byl plný místních a na kůru se připravoval sbor.

Děkovná bohoslužba ve Štítné nad Vláří, která je na Valašsku, začala v 11 hodin. Během promluvy otec František krátce zrekapituloval své období kněžství a připomněl všem, že si máme, ba musíme vážit získané svobody vyznání.

Na závěr děkovali zástupci Vláří, Jestřábí (rodné obce) a Vlaštoviček otci za jeho kněžskou službu, přičemž zaslzelo nejedno oko. Svým proslovem poukázal na kněžskou práci v dobách totality místní kněz P. Andrzej Bystrzycki a vyzdvihl vytrvalost a věrnost poslání: „Otče Františku, jsem mladší o 47 let, neboť jsem knězem 13 roků. Nejdůležitější je vytrvat ve svém poslání až do konce a vy jste do konce vytrval a za to vám patří velký dík.“

Děkujeme partnerům