Přijďte se pobavit na Sluníčkové odpoledne

09.06.2014 - Někdy na něm sice prší, ale letos se to určitě nestane. Řeč je o Sluníčkovém odpoledni, tradiční akci pro děti i dospělé, na níž bude Charita Opava v pátek 20. června od 14 hodin už po šestnácté vítat začátek prázdnin. Poprvé se Sluníčkové odpoledne, které se chce atmosférou přiblížit venkovskému posvícení, uskutečnilo v červnu roku 1999. Od té doby se koná v charitním areálu na ulici Přemyslovců v Jaktaři pravidelně.

Někdy na něm sice prší, ale letos se to určitě nestane. Řeč je o Sluníčkovém odpoledni, tradiční akci pro děti i dospělé, na níž bude Charita Opava v pátek 20. června od 14 hodin už po šestnácté vítat začátek prázdnin. Poprvé se Sluníčkové odpoledne, které se chce atmosférou přiblížit venkovskému posvícení, uskutečnilo v červnu roku 1999. Od té doby se koná v charitním areálu na ulici Přemyslovců v Jaktaři pravidelně.

Akce má více cílů, především je to snaha přiblížit Charitu Opava lidem zvenčí, kteří do té doby neměli příležitost poznat její záběr v plné šíři. Je ale také odměnou koledníkům Tříkrálové sbírky. Koneckonců není náhoda, že koordinátorkou celé akce je také hlavní osoba Tříkrálové sbírky Marie Gillíková.
„Rádi u nás uvítáme všechny, ať už malé, nebo velké, pro každého tady bude něco zajímavého,“ zve Marie Gilíková. A atrakcí a zajímavostí zde bude opravdu hodně: zábavné soutěže a hry pro děti, jízda na poníkovi, oblíbená soutěž „Jak projít poslepu určenou trasu“, připravovaná ve spolupráci s nevidomými klienty z Vlaštoviček, chybět nebude ani skákací hrad, promítání dětských filmů a mnoho dalšího. S jarními tanečky a písničkami vystoupí děti z Mateřské školy Sluníčko v Jaktaři, všem pak bude hrát k tanci i poslechu živá muzika. Připraveno je bohaté občerstvení, domácí sladkosti i pečené klobásy a samozřejmě alko i nealko nápoje.

Sluníčkové odpoledne se uskuteční v rámci oslav 25 let výročí od založení Charity Opava, které se konají průběžně po celý rok 2014 pod jednotným názvem 25 LET SLUŽBY – CHARITA OPAVA VE VEŘEJNÉM PROSTORU. Všechny srdečně zveme, přijďte s námi po sousedsku oslavit příchod prázdnin.
 

Děkujeme partnerům