Při kácení májky se v Charitě Opava tančila Macarena, podívejte se na video

31.05.2019 - Až v pátek 31. května místo plánované středy 29. května se na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři skácela májka. Důvodem byla předpověď počasí, která na středu hlásila vydatný déšť. A změna termínu se vyplatila. Když v pátek všichni návštěvníci na charitním dvoře tančili Macarenu, svítilo na ně sluníčko

Na kácení májky mohli díky pěknému počasí dorazit nejen klienti a zaměstnanci Radosti a Chráněných dílen sv. Josefa, ale také z Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách, Chráněného a podporovaného bydlení, historicky poprvé také z Chráněné technické dílny v Hošticích a Denního stacionáře pro seniory. A právě dámy ze stacionáře se postaraly o skvělý program, když svým tanečním vystoupením zastoupily děti z jaktařské mateřské školy, které v pátek bohužel nemohly přijít. Po rozcvičovací písničce Vlaštovka přišla na řadu divoká Macarena, která roztančila celý dvůr.

Kromě tanečního vystoupení pak pro všechny návštěvníky tým Charity Opava přichystal i výborné občerstvení a speciální tombolu, ve které vyhrál každý, kdo si z klobouku vytáhl číslo. V zasedací místnosti ředitelství si pak mohl vyzvednout jednu ze 133 cen.

No a pak už šla májka k zemi, o což se kromě jiného postarali klienti Radosti. Ti také uřízli ozdobnou špičku a čas májky skončil. „Ale nemusíte být smutní, potkáme se tady zase za rok,“ pozdravil všechny na závěr vydařené akce, která pokračovala příjemným neformálním posezením, ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

Děkujeme partnerům