Přes 140 tisíc masáží! Wellness centrum oslavilo dvacet let

18.01.2019 - 140 567. Takový je počet masáží, které provedli nevidomí a slabozrací maséři za dvacet let existence Wellness centra Charity Opava. Účastníci tipovací soutěže, kterou na toto téma připravili ke Dni otevřených dveří a oslav jubilea dvou desetiletí v pátek 18. ledna, většinou tento počet výrazně podcenili, blížily se mu pouze tři odpovědi. Nejblíže nakonec byla paní Jana Svobodová, která v odpovědi uvedla číslo 130 tisíc masáží. Za nejlepší odhad si na páteční oslavě přebrala poukaz na masáže v hodnotě tisíc korun.

Malé oslavy se skvělým rautem, který připravili klienti sociálně terapeutické dílny Radost, sídlící také v areálu Charity Opava v Jaktaři, se zúčastnili současní pracovníci Wellness centra, které přišli pozdravit nejen někteří z jejich bývalých kolegů, ale také věrní klienti. Patřili mezi ně například Stanislav Mačuga nebo pan Antonín Bellay, který služby zdejších masérů využívá pravidelně od samého počátku a se všemi se tak velmi dobře zná.

Vedoucí Wellness centra Pavel Veverka, který přítomné přivítal v jídelně Charity Opava, vyzdobené několika desítkami fotografií z historie charitního masérského střediska, také vyřídil pozdrav od řady bývalých pracovníků, kteří do Jaktaře nemohli dorazit, ale na své kolegy stále vzpomínají. „Často se mi stává, že jezdím v domě sv. Anežky, kde má Wellness centrum vedle Jaktaře své detašované pracoviště, výtahem s Vašimi klienty. A ti si Vaše služby vždy velmi pochvalují. Jsem na naše Wellness centrum pyšná,“ řekla ve svém přípitku manažerka Charity Opava Petra Thiemlová. Ta přišla Welless centrum pozdrav stejně jako ředitel Charity Opava Jan Hanuš a další spolupracovníci charitních masérů.

Nápad zřídit chráněné masérské pracoviště pro lidi se zrakovým handicapem se datuje už do roku 1997, kdy se čerstvý nájemník Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postiže¬né ve Vlaštovičkách Miloslav Šenkapoul rozhodl v Praze absolvovat rekvalifikaci na maséra. Formálně bylo Středisko masážních služeb, jak zněl původní název dnešního Wellness centra, zřízeno 1. ledna 1999, oficiálně byl ovšem provoz zahájen slavnostním přestřižením pásky právě před dvaceti lety v den s kouzelným datem 11. 1. 1999 v 11 hodin. Wellness centrum se za dvacet let své existence značně rozrostlo a dnes nabízí velké množství žádaných zdravotních či relaxačních procedur.

 

Děkujeme partnerům