Překvapení při návštěvě raduňského zámku: klientkou Denního stacionáře pro seniory byla manželka komorníka F. Kurky

21.06.2021 - Jako odměnu za nasazení v náročné době koronakrize nabídla před časem kastelánka Markéta Kouřilová zaměstnancům Charity Opava komentovanou prohlídku zámku v Raduni. Ve čtvrtek 10. června ji využily zaměstnankyně Denního stacionáře pro seniory, které sebou vzaly i své klienty. A návštěvu si nemohou vynachválit.

„Paní kastelánka  spolu se svými kolegy se nám velmi pečlivě věnovala, průvodkyně nám dokonce nosily po krásném a nádherně vyzdobeném zámku židle, ať si klienti mohou sednout,“ líčí vydařené dopoledne vedoucí stacionáře Jana Řehulková.

Velké překvapení ovšem připravili zaměstnanci Denního stacionáře pro seniory také kastelánce Markétě Kouřilové. To když jim během prohlídky ukazovala dřevěnou cestovní truhlici posledního komorníka raduňského zámku Fridolína Kurky či jeho vzácnou fotografickou podobenku, a fotografie z cestovatelských výprav s knížetem. „Prozradili jsme jí, že kdysi byla naší klientkou komorníkova manželka paní Kurková,“ popisuje Jana Řehulková.

Protože bylo krásné počasí, stála za to i prohlídka zámeckého parku, bylinkové zahrady a oranžerie. „A nakonec jsme poseděli u výborného kafíčka a zmrzliny v místní kavárničce,“ dodává Jana Řehulková, která přidává slova poděkování. „Opravdu moc děkujeme zaměstnancům raduňského zámku za nabídku, ochotu, vstřícnost a empatii k našim klientům!“

Na další návštěvu se již v pátek 18. června těší zaměstnanci Občanské poradny a Naděje – střediska krizové pomoci.

Děkujeme partnerům