Přednáška o Paraguayi

29.12.2009 - Středisko Chráněné a podporované bydlení pro lidi s duševním onemocněním uspořádalo koncem roku zajímavou přednášku pro své klienty.
Středisko Chráněné a podporované bydlení pro lidi s duševním onemocněním uspořádalo koncem roku zajímavou přednášku pro své klienty.

V klubu Setkávárna na Kylešovské ulici se jich sešlo patnáct a se zaujetím naslouchali vyprávění sestry Františky Ryškové z řádu svatého Františka v Opavě o křesťanské misii v Paraguayi. Laskavá sestřička doprovázela svůj výklad promítáním fotografií, které na místě sama pořídila. Klienti se tak dověděli nejen o záslužné činnosti církve a dobrovolníků v Paraguayi, o smyslu a důležitosti křesťanské misie, ale mohli se také seznámit s životním stylem v této exotické jihoamerické zemi.

Klientům se beseda velmi líbila a se svými dotazy se do ní po celou dobu živě zapojovali. Jak uvedl jeden z účastníků, všichni už se těší, že i v roce 2010 bude programová skladba klubu Setkávárna, který vede terapeutka Sylva Čečmanová, nejméně tak pestrá jako dosud.

(ih)

Děkujeme partnerům