Přátelská návštěva z Jihlavy

20.06.2008 - Přátelské Návštěvy zaměstnanců charit nejsou mezi jednotlivými organizacemi zase tak časté jak by se mohlo zdát. Proto byli v Opavě potěšeni, že mohli na dva dny hostit několik zaměstnanců z charity Jihlava.
Přátelské Návštěvy zaměstnanců charit nejsou mezi jednotlivými organizacemi zase tak časté jak by se mohlo zdát. Proto byli v Opavě potěšeni, že mohli na dva dny hostit několik zaměstnanců z charity Jihlava.

Několik zástupců z charity Jihlava, Michal Novotný, ředitel OCH Jihlava, Marek Holemář, vedoucí projektu Malá řemesla OCH Jihlava, Vítězslav Schrek, projektový manažer Oblastní charity Jihlava, Zdeněk Kousal, fundraiser OCH Jihlava a Marie Sendlerová, hlavní ekonomka DCH Brno, navštívili ve dnech 19. a 20. června Charitu Opava.

Přišli nejen na debatu, ale také se poučit, jak si vedeme v problematice zaměstnávání a financování. První den navštívili úsek PR a FR, aby se dověděli jaké akce pro veřejnost připravujeme, ale také se s námi podělili o zkušenosti neziskové organizace při získávání finančních prostředků. Také si pohovořili s ředitelem Janem Hanušem o organizační struktuře opavské charity.

Druhý den se podívali se do chráněných a rehabilitačních dílen. Viděli tak práci zdravotně znevýhodněných zaměstnanců, ale i činnosti a terapie mentálně postižených. Z návštěvy v Opavě si odnesli mnoho podnětů a nových pohledů na danou problematiku.

Děkujeme partnerům