Práce klientů charity Opava byly k vidění na vernisáži na krajském úřadu

20.12.2005 - Klienti Charity Opava vystavovali své práce na vernisáži, kterou organizoval Krajský úřad Moravskoslezského kraje. Výstava proběhla v souvislosti s naplňováním opatření Moravskoslezského krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením z oblasti kultury, sportu a volného času.
Klienti Charity Opava vystavovali své práce na vernisáži, kterou organizoval Krajský úřad Moravskoslezského kraje. Výstava proběhla v souvislosti s naplňováním opatření Moravskoslezského krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením z oblasti kultury, sportu a volného času.

Na výstavu svými pracemi přispěli např. žáci ZŠ Písek, žáci Speciální školy Jablunkov, klienti Rehabilitačního centra v Hrabyni, obyvatelé Domova důchodců v Karviné a mnozí další.

Vernisáž byla spojena s udělením Ceny hejtmana Moravskoslezského kraje pro autory děl literárních, publicistických, zpravodajských a dalších, které přispívají k popularizaci problému občanů se zdravotním postižením a podporují myšlenku společenské integrace.

Charitu Opava prezentovali svými pracemi z keramiky klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Obrazy vystavoval pan Milan Farný, klient Rehabilitačních dílen pro duševně nemocné a mentálně postižené.

Děkujeme partnerům