Pozor, nepropásněte uzávěrku fotosoutěže MŮJ SVĚT!

18.01.2022 - V pondělí 31. ledna přesně o půlnoci se uzavřou přihlášky do dalšího ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Do té doby ale stále mohou zájemci z řad zaměstnanců, spolupracovníků a klientů Charit České republiky posílat na adresu fotosoutez@charitaopava.cz své snímky v kategoriích Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já. Fotografické klání, které přináší každoročně svědectví o náročné, ale nadějeplné práci tisíců lidí velké charitní rodiny, tak vstoupí již do 14. ročníku.

Zatímco první dvě kategorie jsou určeny pro zaměstnance a dobrovolníky Charit, třetí kategorie je tradičně vyhrazena výhradně klientům. „Mnozí klienti ale nejsou schopni se do soutěže přihlásit bez pomoci. Obracíme se proto také na zaměstnance Charit, aby těm klientům, kteří to potřebují, případně s přihlášením do soutěže pomohli a fotografie poslali za ně,“ vzkazují organizátoři soutěže. Snímky bude v únoru anonymně hodnotit osvědčená odborná porota, tvořená patronem soutěže Jindřichem Štreitem, pedagogem Institutu tvůrčí fotografie Jiřím Siostrzonkem a zástupcem partnerské firmy ASEKOL Zbyňkem Kováříkem, a vybrala ty nejlepší snímky.

Připomínáme, že letošní soutěž bude ozvláštněna zajímavou inovací. Komise totiž všechny soutěžící vyzývá, aby své snímky doplnili také krátkým popiskem situace, kterou zachycují. Soutěži i následným výstavám to jistě dodá další rozměr.

Na vítěze čekají diplomy, zajímavé ceny a také pozvání na slavnostní vernisáž oceněných fotografií, která se uskuteční na přelomu února a března 2022 v reprezentativních prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Poté bude výstava opět celý rok 2022 putovat po dalších městech České republiky.

Tak neváhejte, čas do konce ledna 2022 se rychle krátí! Podrobnější informace najdete v níže přiloženém letáku:

Soubory ke stažení

muj_svet_letak_2022_A4_web.pdf muj_svet_letak_2022_A4_web.pdf 824 kB

Děkujeme partnerům