Posunutí začátku obce zvýšilo bezpečnost před zastávkou chráněných dílen v Jaktaři

20.03.2023 - O několik stovek metrů je posunuta značka začátku města Opavy na silnici směrem ze Stěbořic na Jaktař. Frekventovaná autobusová zastávka před areálem bývalé strojní traktorové stanice, v němž dnes mimo jiné sídlí Chráněné dílny Charity Opava, se díky tomu dostala do pásma, v němž je automobilům povolena nejvyšší rychlost padesát kilometrů v hodině. Změna nastala v rekordně krátkém čase, kdy zde došlo k autonehodě, která jednoho zaměstnance chráněných dílen bohužel stála život.

V Chráněných dílnách Charity Opava pracuje více než sto osmdesát různě handicapovaných pracovníků. Také zaměstnanec, který nepřežil při vystupování z autobusu střet s automobilem, byl hluchoněmý. Donedávna zde totiž byla pro automobily povolena rychlost devadesát kilometrů v hodině, kterou navíc mnozí řidiči překračovali.

„Jsme rádi, že k posunutí značky nakonec došlo, děkujeme za součinnost odboru dopravy Magistrátu města Opavy,“ vzkazuje vedoucí chráněných dílen Tomáš Schaffartzik. Snížení rychlosti v tomto úseku, ve kterém se nárazově pohybují v jednu chvíli desítky lidí, totiž pomůže nejen zaměstnancům Chráněných dílen Charity Opava, ale také řidičům ze Stěbořic, Zlatníků a dalších obcí, vyhnout se dopravní nehodě nebo dokonce velkému neštěstí. Charita Opava ale nechce spoléhat jen na snížení rychlosti v tomto úseku, ale také se věnuje bezpečnostní prevenci. Svým zaměstnancům rozdala reflexní prvky, které jsou v tomto neosvětleném úseku ve tmě velmi důležité, a apelovala na ně, aby v tomto nepřehledném místě více dbali na svou bezpečnost.

Děkujeme partnerům