Posezení v hasičském autě i ukázka jízdy po tyči. Vlaštovičky si užily zajímavou exkurzi u požárníků

21.10.2022 - Po klientech denního stacionáře Mraveneček přijali pozvání na opavský územní odbor Hasičského záchranného sboru i klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. A také na ně čekalo v pondělí 17. října na požární stanici na Těšínské ulici velmi zajímavou exkurzi doplněnou o poutavé vyprávění opavských hasičů.

„Naši klienti si mohli obléct hasičské obleky, vyzkoušet si, jak těžký je dýchací přístroj nebo třicetikilové nůžky, jimiž hasiči vystříhávají zaklíněnou osobu z auta po nehodě, a osahali si také hadice a proudnice,“ popisuje návštěvu vedoucí Domu sv. Cyrila a Metoděje Zuzana Janků.

Hasiči zprostředkovali klientům také zvuk poplachu, který zazní před jejich výjezdem, povyprávěli o své práci na vodě a ukázali kajaky, které k ní používají. Velkou atrakcí byla nejen možnost posadit se do hasičského auta, ale také ukázka jízdy po tyči, po které musí hasiči rychle sklouznout k vozidlu po zaznění poplašného signálu.

„Vyprávění hasičů bylo velmi poutavé a naši klienti se od nich dověděli mnoho nových zajímavých informací,“ dodává Zuzana Janků a přidává velké poděkování.

Děkujeme partnerům