Pořádáme sbírku potravin a hygienických potřeb pro válečné uprchlíky (+ reportáž TV POLAR)

08.03.2022 - Sbírku dětské výživy, plen, hygienických potřeb a trvanlivých potravin pro uprchlíky z Ukrajiny pořádá od čtvrtku 10. března do neděle 13. března Charita Opava. Humanitární zásilku poté převezeme do Košic, kde si ji převezmou pracovníci zdejší řeckokatolické eparchie, což je obdoba naší římskokatolické diecéze. Řeckokatolická eparchie Košice leží na slovensko-ukrajinských hranicích a od prvního dne války na Ukrajině velmi intenzivně pomáhá válečným běžencům.

„Kontaktoval nás otec Tomáš Miňo z košické řeckokatolické eparchie a požádal nás o pomoc,“ vysvětluje koordinátorka pomoci Opavské Charity Marie Hanušová. „Poslal také přesný seznam komodit, které nyní váleční uprchlíci nejvíce potřebují,“ dodává.

Sbírka bude probíhat ve čtvrtek 10. března a pátek 11. března od 8 do 17 hodin a v sobotu 12. března a neděli 13. března od 13 do 16 hodin v sídle Charity Opava na ulici Přemyslovců 26 v Opavě–Jaktaři. Vybírat budeme pouze následující komodity:

- Balené croissanty, polévky v sáčku, džusíky, malá pitíčka, malé balené vody, keksy, Brumíky, oplatky, dětské přesnídávky, dětské výživy, přesnídávky v kapsičkách, sušené mléko, sunar apod. a trvanlivé potraviny.

- Jednorázové dětské pleny, pleny pro dospělé.

- Malé prášky na praní, zubní pasty, vlhčené ubrousky pro děti, jednorázové žiletky, hřebeny, balzámy na rty, malé balení krémů na ruce a dámské deodoranty.

- Dětskou a dámskou novou nebo zachovalou sportovní obuv. 

- Peníze na náklady spojené s dopravou.

Velmi prosíme všechny dárce, aby přispívali pouze komoditami uvedenými v tomto seznamu. Jiné zboží přijmout nemůžeme, protože pro ně v tuto chvíli není využití!

Vybrané zboží odveze Charita Opava v pondělí 14. března do Košic, odkud ho budou pracovníci řeckokatolické eparchie distribuovat přímo potřebným.

Děkujeme!

O sbírce informuje také TV POLAR, reportáž najdete na odkazu níže:

Děkujeme partnerům