Pomohli jste potřebným - děkujeme!

20.05.2011 - Sbírka šatstva, kterou pořádalo středisko krizové pomoci Naděje byla úspěšná. Potřebným jsme odeslali 2,5 vagónů oblečení a textilu...
Děkujeme všem, kteří přispěli do nedávné sbírky šatstva, kterou pořádalo charitní středisko krizové pomoci Naděje pro Diakonii Broumov. Přestože mnozí provětrali své šatníky již v březnu, kdy stejnou sbírku uspořádal opavský Azylový dům, přišlo mnoho lidí a dokonce i jedna celá třída mateřské školy. Děti tak viděly, jak pomáhají lidé lidem.
 
Starým šatstvem se podařilo naplnit dva a půl vagónu. Příchozí také štědře přispívali na dopravu.Vybralo se 25.258 korun a to, co zůstane po zaplacení odvozu, poslouží potřebným klientům Naděje jako přímá pomoc.
 
Při nakládce pomáhali opavští vězni, dva zaměstnanci Chráněné technické dílny a dva klienti Naděje. Nechyběla ani dobrovolnice paní Marie Víchová, která se sbírkou pomáhá každý rok. „Všichni pomocníci byli skvělí. Když v dálce viděli někoho s taškami, šli mu hned naproti a už přebírali věci. Snažili se, aby především starší lidé nemuseli náklad vláčet takový kus cesty až k vagónům. Patří jim velký dík,“ pochválila vedoucí Naděje Veronika Prchalová všechny, kteří přiložili ruku k dílu.
 

Děkujeme partnerům