Pokračují přípravy na „Tříkrálovku“, chystáme i alternativní formy koledování (+ repo TV POLAR)

08.12.2021 - I když Tříkrálová sbírka oficiálně začne až 1. ledna 2022, její přípravy jsou již v Charitě Opava v plném proudu. Do průběhu té předešlé citelně zasáhla proticovidová opatření, která znemožnila koledování po domácnostech. Charita Opava se proto i nyní s předstihem připravuje na různé varianty průběhu Tříkrálové sbírky.

„Rádi bychom zachovali tradiční koledování, pokud to bude možné, ale epidemická situace naznačuje, že budeme muset stejně jako vloni tvořivě sáhnout po alternativních způsobech,“ vysvětluje koordinátorka sbírky Marie Hanušová. Loni se velmi osvědčilo umístění pokladniček v obchodech, v lékárnách nebo ve firmách. Charita Opava proto již nyní hledá dobrovolníky, kteří by pokladničky vystavili v pracovních kolektivech svých firem nebo umožnili umístění pokladničky například ve své provozovně. I v nadcházející Tříkrálové sbírce bude možno přispět také do koledy on-line. „Pokud bude možné koledovat, budeme rádi za rozšíření řad koledníků,“ dodává Marie Hanušová, které se dobrovolníci mohou již nyní hlásit na telefonním čísle 604 175 518 nebo na mailu tks@charitaopava.cz.

Tříkrálová sbírka 2022 se uskuteční v termínu od 1. do 16. ledna 2022 a bude zahrnovat tři víkendy. Podrobnější informace bude Charita Opava zveřejňovat průběžně. Vybrané finance budou tak jako každý rok pomáhat potřebným. Letos jsme díky štědrosti přispěvatelů mohli například dokončit rekonstrukci sociálně terapeutické dílny Radost. Vznikly tak krásné prostory, ve kterých nachází uplatnění více než čtyřicet dospělých lidí s mentálním znevýhodněním z celého Opavska. „Všem našim spolupracovníkům, dobrovolníkům i dárcům děkujeme,“ vzkazuje závěrem Marie Hanušová.

Podívejte se také na reportáž TV POLAR:

Všechny potřebné informace najdete zde:

https://www.charitaopava.cz/informace/Trikralova-sbirka/145

Děkujeme partnerům