Podívejte se na oceněné snímky 14. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT! Blahopřejeme vítězům!

07.02.2022 - Celkem 151 fotografií, které přišly z celé republiky do 14. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT, posuzovala v pondělí 7. února celé dopoledne v Chráněných dílnách Charity Opava odborná komise v čele s prof. Jindřichem Štreitem. Až před dvanáctou hodinou bylo jasné, které snímky letos obstály v náročně konkurenci a kteří autoři se budou moci těšit z úspěchu a ocenění v každé ze třech soutěžních kategoriích.

Komise, kterou doplnili pedagog Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě doc. Jiří Siostrzonek a ředitel Charity Opava Jan Hanuš, nakonec udělila celkem devět cen a pět českých uznání. Kromě toho komise vybrala dalších čtyřiadvacet fotografií, které budou dohromady s oceněnými snímky tvořit výstavu MŮJ SVĚT 2022.

Všechny fotografie hodnotili členové komise pod čísly, a tak teprve po ukončení náročného výběru byla odhalena totožnost autorů. Kdo si tedy odnáší ocenění za nejlepší snímky 14, ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT?

Kategorie PORTRÉT:

1. místo: Petr KUBESA (Opava)

2. místo: Petr TOUSEK (Tábor)

3. místo: Mária MEŠKOVÁ (Most)

Čestné uznání poroty: Zbyněk ČECH (Žďár nad Sázavou), Marie HANUŠOVÁ (Olomouc).

Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS:

1. místo: Pavel CAPOUŠEK (Pardubice)

2. místo: Vlasta BEDRICHOVÁ (Opava)

3. místo: Marie HANUŠOVÁ (Olomouc)

Čestné uznání poroty: Marcela MINÁRIKOVÁ (Český Těšín), Jana Berková (Opava).

Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ:

1. místo: Martin ŽIDEK (Opava)

2. místo: Jana HERTLOVÁ (Opava)

3. místo: Libuše HÜBNEROVÁ (Prostějov)

Čestné uznání poroty: Natálie KUREJOVÁ (Týn nad Vltavou).

Autoři dalších vybraných fotografií na výstavu MŮJ SVĚT 2022: Andrea Fenclová (Písek), Alena Cmielová (Frýdek-Místek), Vlasta Bedrichová (Opava), Pavel Palkovič (Opava), Pavel Capoušek (Pardubice), Lenka Fojtíková (Uherské Hradiště), Petr Tousek (Tábor), Mária Mešková (Most), Ondřej Pokorný (Olomouc), Martina Zachatová (Písek), Petr Kubesa (Opava), Zbyněk Čech (Žďár nad Sázavou), Hana Richter (Červený Kostelec), Marie Hanušová (Olomouc), Jana Hertlová (Opava), Hana Papežová (Ostrava), Martin Židek (Opava) a Blanka Hambalková (Opava).

BLAHOPŘEJEME!

Fotosoutěž MŮJ SVĚT, která je určena zaměstnancům, dobrovolníkům, spolupracovníkům a klientům Charit, probíhá už řadu let pod patronací firmy ASEKOL. Vernisáž oceněných fotografií proběhne za účasti Jindřicha Štreita i Jiřího Siostrzonka ve čtvrtek 3. března v 17 hodin v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě. Už nyní zveme všechny autory i širokou veřejnost!

Děkujeme partnerům