Poděkování patří ženám

12.05.2008 - Děkovat ženám za dar života, za domácí péči, za výchovu. A pokračovat ve výčtu děkování bychom mohli do nekonečna. Charita Opava ve spolupráci s Církevní konzervatoři Opava připravila koncert ke Dni matek.
Děkovat ženám za dar života, za domácí péči, za výchovu. A pokračovat ve výčtu děkování bychom mohli do nekonečna. Charita Opava ve spolupráci s Církevní konzervatoři Opava připravila koncert ke Dni matek.

Pestrý program připravili pedagogové a studenti Církevní konzervatoře Opava, aby potěšili nejedno srdce ženy-matky, které přišly v pondělí 12. května na oslavu. Den matek připravilo charitní středisko Denní stacionář pro seniory. „Pro každého účinkujícího jsme s uživateli připravili drobný dárek,“ řekla Jana Řehulková, vedoucí stacionáře.

A že bylo co poslouchat. Na programu byly skladby: G. Aichingera v podání komorního sboru CKO, řídí J. Šikula; G. F. Händela, zpěv V. Čížek, klavírní doprovod I. Kožaná-Manderla; F. Liszta, klavír H. Zechová; R. Falvoa, zpíval F. Hlavinka, klavírní doprovod I. Kožaná-Manderla; L. Janáčka, klavír E. Plisková; a dvě skladby C. Saint-Saéns v podání komorního sboru CKO, řídí J. Šikula.

„V roce 1870 vyzvala sociální aktivistka Julia Ward Howe ke dni matek ostatní ženy, aby se sjednotily proti válkám, a to jak proti americké občanské, tak proti prusko-francouzské,“ připomněl historické pozadí Dne matek Ing. Tomáš Schaffartzik, zástupce ředitele Charity Opava.

Po skončení programu Tomáš Schaffartzik všem přítomným ženám popřál a předal karafiát.

Závěrem poděkovala Hana Matějíčková, která se zhostila moderování, všem vystupujícím studentům i pedagogům, ale také vedení Církevní konzervatoře Opava za jejich vstřícnost.

Děkujeme partnerům