Poděkování charity Opava

02.01.2003 - Možná zazvonili začátkem ledna u vašich dveří a přáli vám do nového roku, možná jste je potkali na ulicích, v kostele anebo jste se přímo sami stali na chvíli jedním ze tří králů, kteří v době vánoční přinášejí lidem radostnou zvěst o narozené naději pro všechny. Vám všem, ať už jste se do Tříkrálového koledování zapojili jakkoliv, Charita Opava srdečně děkuje. Svým postojem, pomocí a příspěvkem dáváte možnost pomoci řadě dalších lidí, v případě Charity Opava tentokrát podle předem schváleného záměru na péči o staré, nemocné a osamělé lidi, tedy konkrétně na provoz střediska Charitní ošetřovatelsko-pečovatelské služby v rodinách a Klubu sv. Anežky-denního stacionáře pro seniory v Opavě.

Děkujeme také Magistrátu města Opavy, všem farním a obecním úřadům v obcích, kde Tříkrálové koledování probíhalo, za ochotu a vstřícnost a také všem, kteří se zapojili do organizace Tříkrálového nočního bdění, slavnostního požehnání koledníčků a filmového představení pro ně. Děkujeme za vaši podporu, modlitby a pomoc a nabízíme vám přehled těch výsledků, které se dají "vtěsnat" do čísel.

Děkanát Farnost Vybíralo se v obcích Částka v Kč
Opava Opava - P.Marie a Sv. Duch Opava, Vávrovice, Držkovice,
Jaktař, Kylešovice, Vlaštovičky
Opava Březová u Vítkova (za CHO) Skřipov, Hrabství 25699,70
Opava Hradec nad Moravicí Benkovice, Branka, Hradec, Chvalíkovice, Kajlovec, Uhlířov, Mikolajice, Štáblovice, Žimrovice 120930,70
Opava Melč Domoradovice, Břemí, Filipovice, Radkov, N.Lublice, Melč, Moravice 27299,30
Opava Oldřišov Hněvošice, Služovice, Oldřišov 46784,10
Opava Opava-Komárov Nové Sedlice, Suché Lazce, Komárov 46215,10
Opava Slavkov u Opavy Dolní Životice, Litultovice, Slavkov 78768,70
Opava Stěbořice Hlavnice, Jezdkovice, Nový Dvůr, Stěbořice, Zlatníky 45561,80
Opava Velké Heraltice Holasovice, Kamenec, Loděnice, Neplachovice, Zadky, Skrochovice, Štemplovec, Bratříkovice 49981,40
Opava Velké Hoštice Velké Hoštice, Malé Hoštice, Chlebičov, Kateřinky 60824,00
Děkanát Opava celkem 680874,00
Hlučín Pustá Polom Hlubočec,Kyjovice,Pustá Polom 72691,50
Hlučín Háj ve Slezsku Háj ve Slezsku, Smolkov 31553,80
Hlučín Hrabyně Lhota u Opavy 5965,00
Děkanát Hlučín pro Charitu Opava 110210,30
Bílovec Slatina Těškovice 13528,00
Děkanát Bílovec pro Charitu Opava 13528,00
pokladničky celkem 804612,30
Tříkrálový koncert 3000,00
Výtěžek Tříkrálové sbírky 2003 za Charitu Opava celkem 807612,30

Celková částka byla dne 20. ledna 2003 odeslána na centrální účet SČKCH do Prahy. Podle předem dohodnuté klíče bude po skončení celostátní sbírky 65% výtěžku z pokladniček vráceno zpět charitám, které v daném místě koledování organizovaly. Zbývající částka bude rozdělena následovně: 15% na diecézní Charity, 10% na humanitární pomoc, 5% na sekretariát a 5% na režii akce.

Podrobné informace o letošní i o vyúčtování předchozích sbírek získáte na www.charita.cz.

Ing. Dagmar Sližová, asistentka