Ples v Denním stacionáři pro seniory

06.02.2012 - V charitním Denním stacionáři pro seniory se nedávno konal ples...
S úsměvem a s dojetím v očích sledovali klienti Denního stacionáře pro seniory vystoupení mladých tanečníků ze Stěbořic. Mnozí přitom vzpomínali, jak se za mlada rádi nechávali i oni unést ve víru tance. A kolik protančených střevíčků, že to bylo? „Hodně, na každou sezónu nejméně jedny,“ říká jedna z klientek a dodává, že na posledním skutečném plese byla před deseti lety. Improvizované plesy a bály ale mívají v denním stacionáři každý rok v únoru také, obvykle alespoň dva.
 
Vystoupení Stěbořických bylo součástí společenského plesu, které pro své klienty uspořádaly obětavé pracovnice stacionáře 1. února. Čtyři páry mladých tanečníků předvedly slavnostní polonézu a hudební scénku na hudbu z filmu Pomáda. Vystoupení s nimi nastudovala Svatava Bláhová, vedoucí mateřského centra Neškola, pro stěbořický orelský ples. Moc se jim povedlo a proto přišli i do stacionáře potěšit klienty.
 
Podívat se přišel také otec Krzysztof, farář kostela sv. Ducha, který je v Denním stacionáři pro seniory, častým hostem. Tentokrát měl co dělat, aby všechny klientky vytančil. „Také on měl krásný pocit, chválil nás, že se to vydařilo a slíbil, že příště přijde zase,“ uvedla vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Za všechny zaměstnance pak dodala, že radost v očích klientů je největším povzbuzením do jejich náročné práce.
 
Společenský ples nebyl jedinou únorovou zábavou. V úterý 21. února se uskuteční ještě veselice u příležitosti konce masopustu. Vzhledem k tomu, že se ples tak povedl, všichni už se těší.

Děkujeme partnerům