Parlamentní výbor navštívil Charitu Opava

02.10.2014 - Charita Opava byla jedním z míst, které na svém dvoudenním výjezdním zasedání do Moravskoslezského kraje navštívili členové Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v čele s předsedou Jaroslavem Zavadilem. Poslanci se s Charitou Opava, jejími středisky i problémy seznamovali ve středu 1. října.
Charita Opava byla jedním z míst, které na svém dvoudenním výjezdním zasedání do Moravskoslezského kraje navštívili  členové Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v čele s předsedou Jaroslavem Zavadilem. Poslanci se s Charitou Opava, jejími středisky i problémy seznamovali ve středu 1. října.
 
Autobus s poslanci dorazil na ředitelství Charity Opava v Jaktaři v 16 hodin odpoledne. Po skupinové fotografii na charitním dvoře následovala prezentace jednotlivých středisek, které se zhostili jejich vedoucí. Poslanci si posléze prohlédli Chráněné dílny sv. Josefa, po nichž je prováděl kromě ředitele Jana Hanuše také vedoucí Tomáš Rychlý. Poté, co si někteří z nich koupili v dílenském obchůdku výrobky chráněných dílen, proběhla krátká debata celého výboru s ředitelem Janem Hanušem a jeho zástupcem Tomášem Schaffartzikem. Během svého celodenního pobytu v Opavě navštívili členové výboru také do organizaci Anima Viva, Slezské zemské muzeum či Státní úřad inspekce práce. 
 
Shodou okolností to bylo bez pěti měsíců deset let, co Charitu Opava také na svém výjezdním zasedání navštívili poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Přesně to bylo ve středu 21. dubna a v rámci svého výjezdního zasedání jsme přivítali členy Výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, v té době pod vedením Doc. MUDr. Milady Emerové, CSc.

Děkujeme partnerům